Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
10.9°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
13 °C
9.6°C14.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
8 °C
7.9°C10.7°C
0 BF 87%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Σήμερα η 24ωρη απεργία στα ΜΜΕ Σε 24ωρη απεργία βρίσκονται σήμερα οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ, δημοσιογράφοι, διοικητικό προσωπικό, τεχνικοί κ.ά., συμμετέχοντας μία μέρα νωρίτερα στην αυριανή πανελλαδική πανεργατική κινητοποίηση. Τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί δεν θα μεταδίδουν ζωντανές εκπομπές, ενώ αύριο δεν θα εκδοθούν εφημερίδες.

Δέσμευση εκκαθαριστών για τη μισθοδοσία στον ΔΟΛ Θα καταβληθεί η μισθοδοσία των εργαζομένων στον ΔΟΛ κατά τη διάρκεια της ειδικής διαχείρισης, ούτως ή άλλως, από το τίμημα που θα επιτευχθεί από την πώληση των περιουσιακών στοιχείων του συγκροτήματος, απαντούν οι εκκαθαριστές του ΔΟΛ, οι τράπεζες και η ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton. Το ερώτημα για τις χρεωστούμενες αμοιβές του προσωπικού έθεσε με εξώδικό της την περασμένη εβδομάδα η Ένωση Προσωπικού - ΕΠΗΕΑ θέτοντας όλους προ των ευθυνών τους. Οι υπεύθυνοι για την εκκαθάριση του ΔΟΛ, αν και δεσμεύθηκαν για την καταβολή των χρεωστουμένων, δεν δεσμεύθηκαν για την αποκατάσταση της κανονικότητας της μισθοδοσίας.

Από σήμερα το "Έθνος" στα περίπτερα Αναστέλονται οι απεργιακές κινητοποιήσεις των εργαζομένων στις εφημερίδες "Έθνος", "Ημερησία", "Goal News" κ.ά. έντυπες και διαδικτυακές εκδόσεις της Πήγασος μετά από απόφαση των σωματείων των εργαζομένων. Η απόφαση ελήφθη μετά από συνέλευση των εργαζομένων, οι οποίοι εξέφρασαν τη βούληση να αναστείλουν τις κινητοποιήσεις προκειμένου να προσφύγουν σε τριμερή συνάντηση στο υπουργείο Εργασίας με τη συμμετοχή των σωματείων και της εργοδοσίας του ομίλου Μπόμπολα. Σωματεία και εργαζόμενοι μετά την τριμερή συνάντηση θα επανεκτιμήσουν τα δεδομένα.

Στον αέρα το ντίλ Μπόμπολα - Σαββίδη Την ίδια ώρα, οι διαπραγματεύσεις Μπόμπολα για τη συμμετοχή Σαββίδη στην Πήγασος φαίνεται να σκοντάφτει στην άρνηση των τραπεζών -ενδεχομένως δε και στην απροθυμία του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης- να προχωρήσουν σε κούρεμα χρέους άνω του 50%, όπως ζητά η πλευρά Σαββίδη, τουλάχιστον όχι πριν από τη ρύθμιση του υπ. Δικαιοσύνης για τη «θεσμική κατοχύρωση» των τραπεζιτών για το κούρεμα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση η συμμετοχή της πλευράς Μπόμπολα στο μετοχικό κεφάλαιο θα πρέπει να μειωθεί δραματικά.

Ναι στην προσφυγή σε ένδικα μέσα Θα έχουν τη δυνατότητα να προσφύγουν στα δικαστήρια, στην περίπτωση που δεν είναι ικανοποιημένοι από το συμψηφισμό μισθών και αποζημιώσεων, δηλαδή να υποβάλουν δικαστικές διεκδικήσεις το διάστημα που στη δημόσια τηλεόραση είχε πέσει "μαύρο" έως την επαναλειτουργία της, προβλέπει απόφαση του ΣτΕ, για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ. Με προσωρινή διαταγή το ΣτΕ αναστέλλει την Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Ε. Τσακαλώτου και Ν. Παππά -που προέβλεπε πλήρη παραίτηση από τα ένδικα μέσα- μετά από προσφυγή της ΠΟΣΠΕΡΤ.

ΠΟΣΠΕΡΤ: Θετική η ΚΥΑ Η ΠΟΣΠΕΡΤ με ανακοίνωσή της τονίζει ότι η προσφυγή της αφορούσε «μόνον το δικαίωμα του καθενός να διεκδικεί και δικαστικά τα δικαιώματά του» και συμπληρώνει ότι «το θεσμικό πλαίσιο της ΚΥΑ είναι θετικό και εξαιρετική επιτυχία του αγώνα μας γιατί κατοχυρώνει πλήρως το θεσμικό πλαίσιο και αναγνωρίζει επισήμως και δεσμευτικά ότι έχουμε αξίωση σε καταβολή μισθών υπερημερίας».

«Ο Λουκιανός στη Νέα Υόρκη» είναι ο τίτλος του πρώτου από τη νέα σειρά τεσσάρων ντοκιμαντέρ για τον Λουκιανό Κηλαηδόνη, που κάνει πρεμιέρα απόψε το βράδυ, ώρα 23.15, από την ΕΡΤ1. Το ντοκιμαντέρ βασίζεται σε σπάνιο ανέκδοτο υλικό από το προσωπικό αρχείο του συνθέτη, από το καλοκαίρι του 1994, όταν παρουσίασε σε συνεργασία με τις κοινότητες της ελληνικής ομογένειας τη μοναδική παράσταση της δισκογραφικής δουλειάς «Αχ! Πατρίδα μου γλυκιά». Το ταξίδι, οι πρόβες, η παράσταση, αλλά και η σχέση του Λουκιανού με την Αμερική και τη Νέα Υόρκη παρουσιάζονται με μοναδικό, προσωπικό τρόπο, σαν να μιλάει ο ίδιος ο Λουκιανός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL