Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Τηλεπαραθυρα / Γιατί γελάτε, κύριοι; Απολύεστε...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τηλεπαραθυρα / Γιατί γελάτε, κύριοι; Απολύεστε...

Αφωνία για κοινωνικό κράτος στα κανάλια. Αντ’ αυτού παίζουν το εύρημα της Ν.Δ. για 5,5% πλεόνασμα και μαύρες μέρες. Ξεπλένουν τα φασιστοειδή και ηθικοποιούν τη βία κατά της Αριστεράς και των γυναικών. Ούτε λέξη για τις 10.000 προσλήψεις στην Παιδεία (σε βάθος τριετίας), τις 3.000 προσλήψεις στην Υγεία το επόμενο διάστημα, το ρεκόρ προσλήψεων τον Απρίλιο, με τις μόνιμες θέσεις να ξεπερνούν τη μερική απασχόληση...

Τ’ ακούει ο Κυριάκος και ψάχνει να βρει εύκολους τρόπους για απολύσεις (ρ/σ ΣΚΑΪ). Είναι η μόνη ξεκάθαρη πρόταση που σε κάθε ευκαιρία καταθέτει (ΣΕΒ) θα τους απολύσει όλους και θα λυθεί το πρόβλημα της χώρας, που δεν είναι άλλο από το Δημόσιο. Κατά τα άλλα..., «αέρας», όπως τα θαλασσοδάνεια.

Ολοκάθαρα το είπε και ο κ. Αυγενάκης: «Η Ν.Δ. δεν έχει πει το παραμικρό απ' αυτό που θα εφαρμόσει». (Star). Γνωρίζει πολύ καλά ότι ακόμα κι αν υποσχεθεί, τίποτα δεν θα εφαρμόσει και αυτό το πλασάρει ως δήθεν αξιοπιστία, την απουσία πολιτικής στρατηγικής και την έλλειψη προτάσεων. Άσε που αν, έστω και κατ’ επίφαση, ψηφίσει κάτι θετικό για τον κόσμο της εργασίας, μπορεί να εκληφθεί ως «αριστερή ιδεοληψία».

«Βεβαίως είναι κακό να πάρουν ενίσχυση για το ενοίκιό τους οι άνθρωποι» είπε ο Γ. Βρούτσης στον ΣΚΑΪ γιατί «ψήφος στα αντίμετρα σημαίνει ψήφο στα μέτρα» τη μία μέρα... Και την επόμενη ο Μ. Κεφαλογιάννης: «Πιστεύετε ότι αν έρθει μείωση των φορολογικών συντελεστών, εμείς δεν θα την ψηφίσουμε;». Απόλυτη ασυνεννοησία ή λαϊκισμός και υστερία;

Ειδήσεις δεν υπάρχουν στη χώρα, ούτε για την Υγεία, ούτε για την Παιδεία, ούτε για την ΕΝ.ΚΛΩ. Είδηση είναι η σκηνοθετημένη επίσκεψη του Κυριάκου στον καφενέ με τους συνταξιούχους και η καθημερινή μας ενημέρωση απευθείας απ’ τη Βενεζουέλα.

«Απάτη η επιτροπεία» (Λ. Κανέλλη, ΕΡΤ), «Παραμυθάκι τα αντίμετρα» (Γ. Γιακουμάτος, ΕΡΤ), μόνη μας πραγματικότητα τα Μνημόνια. Στο μαύρο πολλοί πόνταραν, αλλά έχασαν.

Η επίθεση του φασιστοειδούς Τζήμερου εναντίον της Αριστεράς, της δημοκρατίας, των αγώνων και της λογικής συνεχίστηκε διακαναλιακά, καθώς όλοι (πλην της ΕΡΤ) του έδωσαν βήμα για να αναπτύξει τις απόψεις του. Κάποιοι μάλιστα «τον επιβράβευσαν» με διπλάσιο τηλεοπτικό χρόνο (5.30 λεπτά) από την κ. Μπαλού (2.30 λεπτά) (ΑΝΤ1) και επανεμφάνιση την επόμενη μέρα. Το θύμα μετατρέπεται σε θύτη και ο θύτης επιβραβεύεται με την τηλεθέαση που επιζητεί.

Καμία αντισυνταγματικότητα δεν τους σταμάτησε για τις 12 περικοπές στις συντάξεις, καμία αντισυνταγματικότητα δεν είδαν στις μειώσεις των μισθών, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων και στην κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων. Σήμερα παρουσιάζονται ως θεματοφύλακές του Συντάγματος. Καταγγέλλουν ως «παθογένεια» και «λογική Μαυρογυαλούρου» (Σκρέκας, ΣΚΑΪ) το σύστημα που οι ίδιοι δημιούργησαν για να συντηρούν πρόσφορες δεξαμενές ψηφοφόρων.

«Δήμους - κράτη» θέλει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για να μπορεί να αποφασίζει για όλα. Ζήτησε να αλλάξει εδώ και τώρα ο «συγκεντρωτισμός του κράτους» με τρεις νόμους, όπως έγινε στη Λιθουανία, την Εσθονία και τη Ρουμανία, ώστε να χρηστεί άρχοντας πασών των Ρωσιών (ΣΚΑΪ).

«Μη μας κάνει το κοκοράκι ο κ. Βέττας», «Αφήστε, θα μου δώσετε μαθήματα εσείς για την Αριστερά;» είπε ο κ. Μαργαρίτης (ΣΚΑΪ). Την ιστορία του ο καθένας στην Αριστερά την τιμά. Πρώτα ο ίδιος.

Ο κ. Βέττας «κόπηκε» on air, στερούμενος του δικαιώματός του να απαντήσει στις προσωπικές επιθέσεις εναντίον του τόσο από τον κ. Μαργαρίτη όσο και από τον κ. Κεφαλογιάννη λόγω έλλειψης τηλεοπτικού χρόνου, για την οποία την ευθύνη ανέλαβαν αργότερα, οι δημοσιογράφοι της εκπομπής... Ούτε στη Βόρεια Κορέα...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL