Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Εξώδικο ΕΠΗΕΑ: / Εξώδικο ΕΠΗΕΑ: "Νόμιμο υπερπρονόμιο" στις τράπεζες για τη μισθοδοσία στον ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εξώδικο ΕΠΗΕΑ: / Εξώδικο ΕΠΗΕΑ: "Νόμιμο υπερπρονόμιο" στις τράπεζες για τη μισθοδοσία στον ΔΟΛ

Εξώδικο με το οποίο θέτει προ των ευθυνών τους τις τέσσερις συστημικές τράπεζες και τους εκκαθαριστές του ΔΟΛ έστειλε σήμερα το σωματείο των διοικητικών υπαλλήλων. Με το εξώδικο η ΕΠΗΕΑ αναφέρεται στο φλέγον θέμα της μισθοδοσίας των εργαζομένων του ΔΟΛ, οι οποίοι, αν και δεν εγκατέλειψαν την εργασία τους κρατώντας ζωντανές τις εφημερίδες, το ραδιόφωνο, τις ιστοσελίδες και τα περιοδικά του ομίλου, εντούτοις παραμένουν απλήρωτοι από τους εκκαθαριστές για την τρέχουσα μισθοδοσία τους.

Η ΕΠΗΕΑ τονίζει ότι η στάση των τραπεζών είναι ακατανόητη διότι η τρέχουσα μισθοδοσία του προσωπικού είναι εξοπλισμένη με νόμιμο υπερπρονόμιο και ως εκ τούτου, ούτως ή άλλως, θα εξοφληθεί υποχρεωτικά από το προϊόν της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ. Συνεπώς δεν υφίσταται κανένας λόγος για τις τράπεζες να αποδεσμεύσουν τα απαραίτητα κεφάλαια σήμερα, αφού, αν δεν το κάνουν τώρα, τα χρήματα αυτά θα παρακρατηθούν από τους εκκαθαριστές αργότερα για να αποδοθούν στους απλήρωτους εργαζόμενους μετά την ολοκλήρωση της πώλησης.

Πρόκειται δηλαδή για χρήματα που δεν ανήκουν στις τράπεζες (έσοδα κυκλοφορίας εφημερίδων και διαφήμιση), οι οποίες μολαταύτα τα έχουν δεσμεύσει χωρίς κανέναν πειστικό λόγο.

Ταυτόχρονα η ΕΠΗΕΑ θέτει προ των ευθυνών τους και τους εκκαθαριστές, οι οποίοι έχουν και αυτοί τη δική τους υποχρέωση λειτουργίας του ΔΟΛ, όσο διαρκεί η διαδικασία εκποίησης, χωρίς να δημιουργούν νέες οφειλές προς εργαζόμενους και ασφαλιστικά ταμεία. Και απ’ ό,τι φαίνεται τα χρήματα που εισπράττει ο ΔΟΛ από την κυκλοφορία των εντύπων του και τη διαφήμιση επαρκούν για την κάλυψη της μισθοδοσίας του προσωπικού.

Η ΕΠΗΕΑ επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά των τραπεζών και των εκκαθαριστών αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η μισθοδοσία στο πολύπαθο συγκρότημα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL