Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Διαγραφή Μ. Κεφαλογιάννη για συμμετοχή σε διαφήμιση Ομόφωνα πειθαρχικά ελεγκτέος, για κατ’ εξακολούθηση συμμετοχή σε διαφημιστικό μήνυμα, κρίθηκε ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Μιχάλης Κεφαλογιάννης. Ο Μ. Κεφαλογιάννης συμμετείχε σε διαφήμιση κάρτας παροχών υγείας (FullcarePass) και του επεβλήθη από το Πρωτοβάθμιο Πειθαρχικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ η ποινή της προσωρινής 12μηνης διαγραφής. Η συμμετοχή σε διαφήμιση είναι αντίθετη από ό,τι ορίζεται στον Κώδικα Αρχών Δεοντολογίας, που αναφέρει ότι ο δημοσιογράφος οφείλει: «...Να μην επιδιώκει και μη δέχεται τη διαφημιστική χρήση του ονόματος, της φωνής και της εικόνας του, παρά μόνο για κοινωφελείς σκοπούς».

Να καταβληθούν από τις τράπεζες τα δεδουλευμένα στον ΔΟΛ Οι τράπεζες οφείλουν να τη σεβαστούν στο ακέραιο και να διαφυλάξουν τα συμφέροντα των εργαζομένων στον ΔΟΛ καταβάλλοντας άμεσα τα δεδουλευμένα τους που αντιστοιχούν στο διάστημα της Ειδικής Διαχείρισης. Αυτό υπογραμμίζει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ και συμπληρώνει ότι «οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ συνεχίζουν απρόσκοπτα τη δουλειά τους παρά τις αντίξοες συνθήκες, κάτι που φέρνει έσοδα πολλαπλάσια από τις δαπάνες που απαιτούνται για την απρόσκοπτη λειτουργία των Μέσων του Οργανισμού».

Καταγγελία ΕΣΠΗΤ Για καταχρηστική συμπεριφορά και στυγνή εκμετάλλευση των εργαζομένων του κατηγορεί η Ένωση Συντακτών Περιοδικού και Ηλεκτρονικού Τύπου (ΕΣΠΗΤ) τον Φώτη Τσιμέλα, πρώην διευθυντή περιοδικών μεγάλου εκδοτικού συγκροτήματος. Με βάση την καταγγελία εργαζομένης στο συγκεκριμένο συγκρότημα, ο Φώτης Τσιμέλας, εκμεταλλευόμενος τη διευθυντική θέση του και με απειλές, παρήγγελλε σε υφισταμένους του συντάκτες δημοσιογραφικά θέματα τα οποία προορίζονταν για έντυπα και sites ανήκοντα σε εταιρείες ή πρόσωπα αλλότρια και άσχετα με τον εργοδότη τους, εν αγνοία μάλιστα του τελευταίου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL