Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
Πιστή στο "μαύρο", η Ν.Δ. εγκαλεί την ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πιστή στο "μαύρο", η Ν.Δ. εγκαλεί την ΕΡΤ

Νέο «χτύπημα» από τη Νέα Δημοκρατία κατά της ΕΡΤ. «Σε δουλειά να βρισκόμαστε, έως ότου βρουν στη Ν.Δ. νέο πολιτικό αφήγημα» σχολίαζαν από το γραφείο του υπουργού Ενημέρωσης Νίκου Παππά.

Η Ν.Δ. συνεχίζει να βλέπει «πολιτικές αθλιότητες» στην ΕΡΤ και συγκεκριμένα καταγγέλλει δημοσιογράφο της εκπομπής «10 στην Ενημέρωση» ο οποίος, σχετικά με τη νίκη Μακρόν απέναντι στη Μ. Λεπέν, ανέφερε ότι «μεταξύ των δύο πολύ κακών υποψηφίων, επικράτησε ο λίγο χειρότερος, ο εκπρόσωπος των τραπεζών και του συστήματος». Στην αναφορά αυτή η Ν.Δ. είδε ότι στην ΕΡΤ «προσπάθησαν να εξισώσουν τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο της Γαλλίας κ. Μακρόν με την επικεφαλής των ακραίων εθνικιστών και πολέμια της Ε.Ε. κυρία Λεπέν» και ότι «εάν ακολουθούν το παράδειγμα του κ. Μελανσόν, ας καταλάβουν επιτέλους ότι πλανώνται».

Απαντώντας στην ανακοίνωση, κύκλοι του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Ενημέρωσης αναφέρουν ότι «το -κατ' όνομα- 'φιλελεύθερο' κόμμα της ΝΔ ξεχνά επιλεκτικά την ελευθερία έκφρασης γνώμης των δημοσιογράφων όταν διαφωνεί με την άποψη που εκφράζουν». Συμπληρώνουν επίσης ότι «το κόμμα του Κεδίκογλου, του Άδωνι Γεωργιάδη και του συνοδοιπόρου του Λεπέν Μάκη Βορίδη δεν έχει ξεπεράσει ακόμα την κατακραυγή που δέχτηκε για το 'μαύρο' που έριξε στον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα και προσπαθεί να πλήξει την αξιοπιστία της ΕΡΤ σε κάθε ευκαιρία, εφευρίσκοντας ζητήματα εκεί που δεν υφίστανται».

ΕΡΤ: Προσπάθεια αποδόμησης

Η ΕΡΤ στην ανακοίνωσή της καταλογίζει στη Ν.Δ. ξεκάθαρη πρόθεση «να αποδομηθεί κάθε προσπάθεια της ΕΡΤ να επιτελέσει τον ρόλο της στην ενημέρωση». Η ΕΡΤ συμπληρώνει ότι οι δημοσιογράφοι της «δεν 'παίρνουν γραμμή', ούτε λογοκρίνονται» και ότι «ο καθένας έχει την ευθύνη των λόγων του και των σχολίων του». Τα σχόλια και οι παρατηρήσεις τους είναι εύστοχα ή λιγότερο εύστοχα. Για το συγκεκριμένο σχόλιο, σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΡΤ, «ο δημοσιογράφος της δεν εξέφρασε ουδεμία προσωπική άποψη. Μετέφερε σχόλια που έχουν αναπαραχθεί στα μεγαλύτερα διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα».

Από κοντά και το Ποτάμι

Από κοντά στη Ν.Δ. και το Ποτάμι, με ανακοίνωσή του επιχειρεί να ταυτίσει τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ με το κόμμα της Λεπέν! «Έχει όμως το δικαίωμα ένας δημοσιογράφος της ΕΡΤ να είναι με τη Λεπέν; Και βέβαια έχει. Αλλά στο παραβάν ή στον ελεύθερο χρόνο του» αναφέρει το γραφείο Τύπου του Ποταμιού, ενώ ο Στ. Θεοδωράκης τουιτάρει για τον δημοσιογράφο της ΕΡΤ: «Φασίστας ή ανόητος, κ. Ταγματάρχη;».

ΕΣΗΕΑ: "Το μαύρο να μας κάνει σοφότερους"

«Κόμματα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση οφείλουν να σεβαστούν τον δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ» αναφέρει με ανακοίνωσή της Η ΕΣΗΕΑ και συμπληρώνει ότι «η εμπειρία του 'μαύρου' οφείλει να μας κάνει σοφότερους και επιτέλους να τεθούν οι προϋποθέσεις για μια ΕΡΤ ανοιχτή στην κοινωνία». Η ΠΟΣΠΕΡΤ σημειώνει: «Οι γνωστοί κοινοί συκοφάντες που διυλίζουν το κώνωπα και καταπίνουν την κάμηλο ξιφούλκησαν πάλι εναντίον της ΕΡΤ. Καθημερινά οι ίδιοι, τα κόμματά τους και τα φίλια ΜΜΕ προσπαθούν να απαξιώσουν την ΕΡΤ και τους εργαζόμενούς της, νομίζοντας ότι έτσι κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL