Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.2°C18.1°C
1 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
11.6°C16.2°C
1 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.6°C14.9°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
13.4°C13.5°C
1 BF 64%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

«Focus» στην επόμενη ημέρα των γαλλικών εκλογών Ζωντανά από το Παρίσι, μία ημέρα μετά την εκλογή του νέου Προέδρου, ο Πάνος Χαρίτος συζητά και αναλύει το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών και τα νέα δεδομένα για το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία, την οικονομία και τις σχέσεις με την Ευρώπη. Μιλούν μαζί του οι σκηνοθέτες Κώστας Γαβράς και Ροβήρος Μανθούλης, o καθηγητής Κώστας Βεργόπουλος, ο διευθυντής του TV5Monde Φιλίπ Ντεσέν, ο Ζινέμπ Αλ Ραζαουί από το περιοδικό «Charlie Hebdo», ο οικονομολόγος Ελί Κοέν, ο ειδικός δημοσκοπήσεων Εμανουέλ Ριβιέρ, ο γ.γ. του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας Πιέρ Λορέν, εκπρόσωποι κομμάτων κ.ά. Αύριο, στην ΕΡΤ1, στις 10.15 μ.μ.

Survivor” αντί για γαλλικές εκλογές ο ΣΚΑΪ Τηλεοπτικό μαραθώνιο για τις εκλογές στη Γαλλία διοργανώνει απόψε το βράδυ και ο ΣΚΑΪ. Τα exit poll το επίσημα ποσοστά, τις αντιδράσεις, ζωντανά από την Αθήνα και το Παρίσι, με συνδέσεις με απεσταλμένους και ανταποκριτές. Επειδή όμως δεν μπορεί να αναβάλει το “Survivor” που διαρκεί ένα τρίωρο σε όλο το prime time, η ενημέρωση μεταφέρεται στο skai.gr και στο κανάλι της Αττικής Action 24. Το βράδυ στις 9.

Πρόσκληση Ενώπιον της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής θα εμφανιστεί την ερχόμενη Πέμπτη το εννιαμελές ΕΣΡ. Η Διάσκεψη, που έχει και την ευθύνη διορισμού των μελών, αναμένεται να ενημερωθεί για το μέχρι τώρα έργο της Αρχής και να λάβει απαντήσεις στα ερωτήματα που θα θέσει.

Δικαίωμα στη δεύτερη εργασία για να μην... πατάνε στην πρώτη Αφού διεκδίκησαν και κέρδισαν το δικαίωμα στη δεύτερη εργασία οι δημοσιογράφοι της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, διεκδικούν τώρα, μέσω των μαχητικών σωματείων τους, να μην υποχρεούνται να εμφανίζονται στην... πρώτη. Τα σωματεία (ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ) δίνουν μάχη ώστε οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ να μη χτυπούν κάρτα όπως οι άλλες ειδικότητες εργαζομένων, επικαλούμενα το δικαίωμα των δημοσιογράφων στην... ελεύθερη πρόσβαση στις πηγές! Λες και στη Γραμματεία οι δημοσιογράφοι κάνουν πρωτογενές ρεπορτάζ...

Επειδή όμως πλησιάζουν και οι εκλογές της ΕΣΗΕΑ Το σωματείο συνεχίζει, έπειτα από επτά χρόνια ανελέητης κρίσης που έχει ισοπεδώσει τον κλάδο, να υπερασπίζεται τους πιο ευνοημένους -δεδομένων των συνθηκών- και να αγνοεί αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο. Κέρδισε τη μάχη ώστε οι δημοσιογράφοι του Δημοσίου, με τις υψηλότερες αμοιβές πλέον, να έχουν δικαίωμα και σε δεύτερη εργασία, αφαιρώντας την από έναν άνεργο. Αγνοεί τους άνεργους. Αγνοεί το σύνολο του ιδιωτικού τομέα που πλήττεται με απολύσεις και ραγδαίες μειώσεις μισθών. Αγνοεί τον μεγάλο αριθμό των νέων δημοσιογράφων που εργάζοται σε συνθήκες γαλέρας στα ενημερωτικά σάιτ. Συνταγή αποστροφής.

Δεν τα προλαβαίνουμε Εν τω μεταξύ, η ελληνική τηλεόραση παράγει πληθωριστικά ριάλιτι τηλεπαιχνίδια και σώου: “Voice”, “Rising Star”, “Survivor”, “So You Think You Can Dance”, “Your Face Sounds Familiar”, “Star Academy”, “X-factor”, “Master Chef”, “Shopping Star”, “Blind Taste”.

Το “Marie Claire” ένθετο την εφημερίδα «Πρώτο Θέμα». Το μηνιαίο γυναικείο περιοδικό ανήκε στους τίτλους του ΔΟΛ. Από 18 Ιουνίου θα κυκλοφορεί ένθετο στο “Πρώτο Θέμα” και στη συνέχεια αυτόνομο στα περίπτερα.

Περί τις 300 αιτήσεις έλαβε η ΕΡΤ στο χρονοδιάγραμμα που όρισε για την εκδήλωση ενδιαφέροντος σχετικά με ραδιοφωνικές εκπομπές, μεικτές ή εξωτερικές παραγωγές, μέσω εταιρειών. Την ερχόμενη εβδομάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα οριστικοποιηθεί για ποια ραδιοφωνικά προγράμματα υπάρχει άμεση ανάγκη ώστε να υπογραφούν σύντομα οι σχετικές συμβάσεις, ενώ οι υπόλοιπες αιτήσεις θα εξεταστούν με προοπτική τη νέα σεζόν.

Αναξιόπιστο το δελτίο κυκλοφοριών Πλήρως αναξιόπιστο φαίνεται πως είναι το ημερήσιο δελτίο πωλήσεων εφημερίδων από τους ίδιους τους εκδότες, ορισμένοι εκ των οποίων πάντως είναι οι ίδιοι μέτοχοι των πρακτορείων διανομής. Αν και αρκετοί φωνάζουν εδώ και καιρό για «καπέλα», άλλοι υποψιάζονται «παράλληλη αγορά», δηλαδή... παρακράτηση φύλλων και μαγείρεμα στις επιστροφές. Την απόσυρσή της από τις μετρήσεις ανακοίνωσε και η "Real News", όπως αναφέρει, «αναμένοντας την εφαρμογή της αδιάβλητης μεθόδου του barcode προκειμένου να επανέλθει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL