Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C22.3°C
3 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
15 °C
14.1°C16.6°C
2 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
30 °C
24.4°C29.8°C
6 BF 21%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.9°C15.7°C
2 BF 94%
Παρέμβαση Ν.Δ. ενόψει ντιλ Σαββίδη - Μπόμπολα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παρέμβαση Ν.Δ. ενόψει ντιλ Σαββίδη - Μπόμπολα

Ευθεία παρέμβαση στην επιχειρηματική αναδιάρθρωση του μιντιακού τοπίου επιχειρεί η Νέα Δημοκρατία υπό τον φόβο να χάσει την επιρροή της σε μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα προς όφελος, όπως πιστεύει, του ΣΥΡΙΖΑ.

Επικαλούμενη τη «νομιμότητα» και το συμφέρον των «Ελλήνων φορολογουμένων», η Νέα Δημοκρατία επαναφέρει την πολιτική που άσκησε για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών καναλιών, με αφορμή σήμερα το ενδιαφέρον του ομογενούς επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη να εξαγοράσει μερίδιο της εκδοτικής Πήγασος της οικογένειας Μπόμπολα: η Ν.Δ. επιχειρεί να αποκλείσει κάθε νέο επιχειρηματία που επιδιώκει να επενδύσει στην αγορά των ΜΜΕ μετατρέποντας τη σε ένα κλειστό σύστημα ολιγοπωλίου. Με τον αποκλεισμό θεωρεί ότι μπορεί να επιτύχει την καθολική στήριξή της από τα μιντιακά συγκροτήματα, όπως συνέβαινε στο παρελθόν.

Επικαλούμενη δημοσιεύματα, η Ν.Δ. με ανακοίνωσή της επιχειρεί να παρέμβει στις αποφάσεις των τραπεζών. Όπως σημειώνει, «υποχρέωση όλων, δηλαδή των τραπεζών, των επιχειρηματιών και των επενδυτών, είναι η τήρηση της νομιμότητας και των κανόνων διαφάνειας, προκειμένου να μη ζημιωθούν οι Έλληνες φορολογούμενοι». Επεξηγώντας τη θέση της, αναφέρει ότι πρόκειται για το ενδεχόμενο να κουρευτούν δάνεια: «Είναι σαφές ότι οποιαδήποτε συμφωνία επιτρέπει την παραμονή των παλαιών μετόχων στο νέο διοικητικό σχήμα και συνοδεύεται με διαγραφή μεγάλου μέρους των δανείων της επιχείρησης με αδιαφανή τρόπο δεν μπορεί και δεν θα γίνει αποδεκτή».

Με σαφήνεια η αξιωματική αντιπολίτευση «κρούει τον κώδωνα» σε τραπεζικά στελέχη να μην προχωρήσουν σε κανενός είδους πρωτοβουλία. «Η Νέα Δημοκρατία δεν πρόκειται να ανεχθεί καμία συμφωνία που θα στρεβλώνει το επιχειρηματικό περιβάλλον και θα ζημιώνει τα συμφέροντα του Δημοσίου και επομένως του ελληνικού λαού» αναφέρει στην ανακοίνωσή της.

Χαρακτηριστική μάλιστα είναι η τελευταία φράση της ανακοίνωσης περί προσπαθειών «της κυβέρνησης να οικοδομήσει το δικό της σύστημα διαπλοκής, ιδιαίτερα στα ΜΜΕ», που φανερώνει την πραγματική ανησυχία της Ν.Δ. για τυχόν στήριξη του κυβερνητικού έργου από τα μεγάλα μιντιακά συγκροτήματα, κρίνοντας εξ ιδίων τα αλλότρια.

ΣΥΡΙΖΑ: Φωνάζει ο κλέφτης να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Χαμηλούς τόνους και ψυχραιμία συνιστά στη Ν.Δ. με απάντησή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν είμαστε όλοι το ίδιο» αναφέρει. Και τονίζει: «Το σύστημα διαπλοκής στα μέσα ενημέρωσης, που δημιούργησε και προσπαθεί να συντηρήσει, ξηλώνεται. Οι νόμοι θα εφαρμοστούν για όλους».

Υπενθυμίζει μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ ότι «οι πολίτες έχουν ήδη πληρώσει θαλασσοδάνεια πάνω από 1 δισ. ευρώ, που δημιούργησαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με εκδότες». Και καταλήγει: «Αυτά που ήξεραν τελείωσαν. Να το αντιληφθεί αυτό και ο κ. Μητσοτάκης του ‘Κήρυκα Χανίων’».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL