Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.6°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.1°C17.3°C
4 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.0°C
6 BF 88%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C21.8°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
16.2°C19.1°C
0 BF 59%
Πρόεδρος ΕΕΤΤ: Μέχρι 6 άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πρόεδρος ΕΕΤΤ: Μέχρι 6 άδειες ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών

Σε ζήτημα υψίστης εθνικής σημασίας εκτυλίσσεται ο προσδιορισμός του αριθμού των τηλεοπτικών αδειών που μέλλει να προκηρυχθούν, έτσι ώστε, μαζί με άλλους ..δισεπίλυτους τεχνοοικονομικούς γρίφους (τιμή εκκίνησης δημοπρασίας, τρόπος δημοπράτησης, εκπόνηση προκήρυξης) να προχωρήσει η αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών από το ΕΣΡ το οποίο έχει να επιδείξει μάλλον φτωχό έργο κατά τους έξι μήνες της θητείας του.

Επισήμως και εγγράφως η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων- ΕΕΤΤ δεν απάντησε με την απαιτούμενη σαφήνεια στην πρόσκληση του ΕΣΡ να προσδιορίσει την τεχνική δυνατότητα του τηλεοπτικού φάσματος, δηλαδή πόσα ψηφιακά κανάλια χωράνε στο τηλεοπτικό φάσμα, σε πανελλαδική εμβέλεια. Αντί απάντησης, η ΕΕΤΤ προτίμησε να δώσει παραμέτρους υπολογισμού!

Αντίθετα, στην Επιτροπή της Βουλής, ο πρόεδρος της ΕΕΤΤ Δ. Τσαμάκης ήταν πολύ περισσότερο συγκεκριμένος και κατατοπιστικός. Όπως είπε είναι δυνατή η εκπομπή μέχρι 6 ιδιωτικών τηλεοπτικών καναλιών, συμπληρώνοντας τον περιορισμό του τηλεοπτικού φάσματος από την απόδοση μέρους του στις τηλεπικοινωνίες (ψηφιακό μέρισμα 2), σύμφωνα με επιταγή της Ε.Ε. Ο αντιπρόεδρος της ΕΕΤΤ από την άλλη εκτίμησε ότι μπορούν να εκπέμψουν ως 18 κανάλια, «ανάλογα με την τεχνολογία». Προφανώς εννοεί την ξεπερασμένη τεχνολογία χαμηλής ευκρίνειας SD.

Σε κάθε περίπτωση, το μπαλάκι έχει επανέλθει στο ΕΣΡ, το οποίο με δικά του τεχνικά μέσα, οφείλει να λύσει τον ..φοβερό γρίφο του αριθμού. Οι συνδιασκέψεις εν Ολομελεία του ΕΣΡ με θέμα τον αριθμό των αδειών πλησιάζουν ήδη τις 10 και έπεται συνέχεια. Πληροφορίες αναφέρουν ότι διατυπώνονται προτάσεις για κανάλια Standard Definition (SD) -την ώρα που όλη η Ευρώπη εκπέμπει σε High Definition (HD)- προκειμένου να αυξηθεί ο αριθμός των υπό αδειοδότηση καναλιών. Άλλες πληροφορίες λένε ότι ο αριθμός που διατυπώνεται εντός του ΕΣΡ ξεκινάει από τον αριθμό 6 και φτάνει ως τις 12 άδειες (γενικού και θεματικού περιεχομένου μαζί). Όπως εκτιμάται, ο αριθμός θα κυμανθεί ανάμεσα σε 6 και 9, για κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας γενικού και θεματικού περιεχομένου.

ΑΓΓΕΛΑ ΝΤΑΡΖΑΝΟΥ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL