Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
18.9°C23.4°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.3°C19.4°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
14.4°C15.5°C
5 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.9°C24.4°C
2 BF 41%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.9°C16.9°C
0 BF 77%
ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΈχουΜΜΕ και λέΜΜΕ

Ο Αλ. Τσίπρας στον Ν. Χατζηνικολάου Την υψηλότερη τηλεθέαση στο χθεσινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 πέτυχε η συνέντευξη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με τον Νίκο Χατζηνικολάου. Το ποσοστό τηλεθέασης της συνέντευξης έφτασε στο 28,9% στο σύνολο του κοινού, που αντιστοιχεί σε 808.000 τηλεθεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen. Οι ειδήσεις του ΑΝΤ1 κατέλαβαν την 4η θέση στο Top 10 των πιο δημοφιλών προγραμμάτων της ημέρας, μετά... το Survivor, Survivor Hightligts και το “Μπρούσκο”.

Εκδήλωση με θέμα «Η Μακρά Νύχτα της Δικτατορίας: 50 χρόνια από το στρατιωτικό πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967» διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας (ΓΓΕΕ) στην αίθουσα συνεδρίων της, την Παρασκευή, στις 9 μ.μ. Πολιτικές, ιδεολογικές και οικονομικές πτυχές της επταετούς δικτατορίας θα ξεδιπλώσουν ο ομότιμος καθηγητής ΕΚΠΑ και πρόεδρος των ΑΣΚΙ Ηλίας Νικολακόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής Ιστορίας ΕΚΠΑ και Γενικός Γραμματέας ΑΣΚΙ Βαγγέλης Καραμανωλάκης, η αναπληρώτρια καθηγήτρια Ιστορίας του Παντείου Πανεπιστημίου Δέσποινα Παπαδημητρίου και ο οικονομικός ιστορικός Αλέξης Φραγκιάδης. Στην προβολή ντοκιμαντέρ της ΓΓΕΕ συμμετέχουν οι: Β. Καραμανωλάκης, επίκουρος καθηγητής Ιστορίας, Σ. Ριζάς, διευθυντής Ερευνών, Κέντρο Έρευνας Ιστορίας Νεώτερου Ελληνισμού της Ακαδημίας Αθηνών, Β. Σιαφάκας δημοσιογράφος - μέλος του Ρήγα Φεραίου 1971-1977, Θ. Σκρουμπέλος, συγγραφέας, Σ. Κυμιωνής, επιμελητής Οπτικοακουστικών Συλλογών ΓΓΕΕ. Το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει σπάνιο αρχειακό υλικό της ΓΓΕΕ, αρχειακό υλικό από την διεύθυνση Αρχείου της ΕΡΤ, τη βιβλιοθήκη των ΑΣΚΙ, την προσωπική συλλογή του κ. Σκρουμπέλου κ.ά. Την εκδήλωση θα συντονίσει η δημοσιογράφος Βάλια Καϊμάκη. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος.

Μαύρισε το Αιγαίο από τα "μαύρα" της Digea Τελειωμό δεν έχουν τα "μαύρα" της Digea στην περιφέρεια της χώρας. Τελευταίο κρούσμα, η Δημοτική Τηλεόραση της Σύρου, για οφειλές στη μεταφορά του σήματος της. Έχουν προηγηθεί οι σταθμοί Ζευς της Νάξου, η Σαμιακή Τηλεόραση της Σάμου, η Αλήθεια της Χίου κ.ά. Όσο κλείνουν κανάλια και όσο το μερίδιο της οφειλής τους μεταφέρεται στα λειτουργούντα, τόσο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις οφειλές τους.

Η “Huffington Post” προχωρά επίσημα σε αλλαγή του ονόματός της και γίνεται “HuffPost”, λανσάρει νέο λογότυπο και ανασχεδιάζει πλήρως την ψηφιακή παρουσία της, με νέα γραμματοσειρά και μια πιο ανοιχτή απόχρωση του παραδοσιακού πράσινου χρώματος που χαρακτηρίζει το brand της “HuffPost”. Ο ανασχεδιασμός αφορά τη διεθνή παρουσία της “HuffPost” και την ιστοσελίδα στην Ελλάδα.

Αρνούνται να χτυπούν κάρτα οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ Απεργία - αποχή από τα καθήκοντά τους κήρυξαν τα σωματεία των δημοσιογράφων ΠΟΕΣΥ, ΕΣΗΕΑ και ΕΣΠΗΤ για τους δημοσιογράφους που εργάζονται στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Όπως σημειώνουν, αντιδρούν «στην επιχειρούμενη παράνομη εισαγωγή συστήματος ωρομέτρησης στους δημοσιογράφους και στην προσπάθεια χειραγώγησης του έργου τους μέσω της αυθαίρετης επέκτασης διατάξεων που αφορούν το ωράριο των υπαλλήλων του Δημοσίου». Οι δημοσιογράφοι της ΓΓΕΕ θα απέχουν «από κάθε ενέργεια που συνδέεται με τήρηση συστήματος ωρομέτρησης, καταγραφής και καταχώρησης της παρουσίας τους στον χώρο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης. Δηλαδή, αποχή από τη χρησιμοποίηση της κάρτας εισόδου ως συστήματος ελέγχου».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL