Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.8°C
2 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.2°C18.5°C
2 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.6°C15.5°C
3 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
14.5°C14.6°C
1 BF 59%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Τηλεόραση για όλους στις "μαύρες" περιοχές της Digea Τηλεοπτική κάλυψη θα έχουν απομακρυσμένες περιοχές της χώρας, όπως για παράδειγμα περιοχές της Θράκης και της νησιωτικής χώρας, όπου δεν καλύπτει το σήμα της Digea από τον Σεπτέμβριο 2014. Οι περιοχές, περί τα 16.000 νοικοκυριά συνολικά, θα έχουν δορυφορική πρόσβαση στο σήμα των ελεύθερων καναλιών (ΑΝΤ-1, Alpha κ.λπ.), δηλαδή το αυτονόητο! Το κόστος με το οποίο θα επιβαρυνθεί το Δημόσιο για σύνδεση με τη Nova και την Cosmote TV δεν ξεπερνάει το 1,5 εκ. ευρώ.

Δωρεάν διαδικτυακές συνδέσεις στους φοιτητές Προωθούνται από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής με τη συνεργασία του Εθνικού Δικτύου Έρευνας και Τεχνολογίας, φορέα υλοποίησης της δράσης. Αφορά τους Προπτυχιακούς Πρωτοετείς Φοιτητές των Πανεπιστημίων, ΤΕΙ και ΑΕΙ. Από τη δράση θα ωφεληθούν 50.000 φοιτητές, οι οποίοι θα επιδοτηθούν προκειμένου να αποκτήσουν ή να διατηρήσουν κινητές και σταθερές ευρυζωνικές συνδέσεις στο Διαδίκτυο.

Αναγνωρίζεται για τους εργαζόμενους της ΕΡΤ η διετία του «μαύρου», με απόφαση των υπουργών Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτου, όπως δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ αρ. 1387/24 Απριλίου 2017. Με την απόφαση, η κυβέρνηση υλοποιεί παλαιότερη δέσμευσή της απέναντι στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, το βασικό αίτημά τους να αναγνωριστεί η διετής περίοδος του «μαύρου» ως προϋπηρεσία αμειβόμενη και ασφαλιστικά καλυπτόμενη. Με βάση την απόφαση καθορίζεται «η διαδικασία και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για τον συμψηφισμό αυτών με κάθε είδους μισθούς, αποδοχές, επιδόματα και αποζημιώσεις, που έλαβε το προσωπικό από την 1η Ιουνίου 2011 μέχρι την αναβίωση της σύμβασής τους».

Εκτός ΕΡΤ Αποχωρεί από τη θέση της γενικής διευθύντριας Προγράμματος μετά από 15 μήνες θητείας η Ιζαμπέλα Σασλόγλου. Καθήκοντα γενικού διευθυντή Προγράμματος θα ασκεί προσωρινά ο διευθυντής Προγράμματος Τηλεόρασης Γιώργος Σιούλας, μέχρι την πλήρωση της θέσης με τη διαδικασία της ανοικτής πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος.

Ρεκόρ για το Survivor 2,77 εκατ. τηλεθεατές παρακολούθησαν το Survivor προχθές Δευτέρα, σημειώνοντας νέο ρεκόρ τηλεθέασης για το παιχνίδι.

Ανάδοχοι γονείς Καθημερινά στην Ελλάδα χιλιάδες γονείς προσπαθούν να αποκτήσουν ένα παιδί. Την ίδια ώρα εκατοντάδες παιδιά και βρέφη εγκαταλείπονται σε ιδρύματα ή αναγκάζονται να αφήσουν τη βιολογική τους οικογένεια, λόγω συνθηκών. Ορισμένα ζευγάρια αποφάσισαν να γίνουν ανάδοχοι γονείς. Να προσφέρουν για ένα διάστημα ένα σπίτι σε παιδιά που φιλοξενούνται σε ιδρύματα. Υποδέχθηκαν στο σπίτι τους ένα μωρό, ένα επτάχρονο κοριτσάκι, δύο προσφυγόπουλα από τη Συρία. Μοιράστηκαν πολύτιμες στιγμές και τα μεγάλωσαν πλάι στα δικά τους παιδιά μέχρι τη δύσκολη ώρα του αποχωρισμού. Η Σοφία Παπαϊωάννου και η εκπομπή "360 μοίρες" παρουσιάζουν ιστορίες ανάδοχων γονιών και παιδιών, αύριο στον Alpha, στις 23.50.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL