Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
17.6°C21.2°C
1 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
15.3°C18.5°C
1 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.9°C
2 BF 85%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
1 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 76%
Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των πρακτορείων ειδήσεων Ελλάδας-Κίνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Υπογραφή συμφώνου συνεργασίας των πρακτορείων ειδήσεων Ελλάδας-Κίνας

Την επέκταση της συνεργασίας τους επισημοποίησαν την Πέμπτη, στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, τα πρακτορεία ειδήσεων Ελλάδας και Κίνας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά.

Ο Ν.Παππάς, αφού ευχαρίστησε τον πρόεδρο του κινεζικού πρακτορείου Κάι Μινγκ Τζάο για την παρουσία του, υπογράμμισε ότι η σημερινή συμφωνία σηματοδοτεί την εμβάθυνση των σχέσεων των δύο χωρών και σε οικονομικό επίπεδο.

«Η Ελλάδα θα συμβάλει ως χώρα της Δύσης, ώστε να δείξει στην Κίνα τι πραγματικά συμβαίνει» επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, ενώ σημείωσε ότι η κινεζική ηγεσία αντιλαμβάνεται το σημαντικό ρόλο που παίζει η Ελλάδα, ως πυρήνας σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

» Η Ελλάδα θέλει να συνεργάζεται με χώρες στο ίδιο πνεύμα με αυτήν», σημείωσε ο ίδιος ευχόμενος τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, καθώς αυτή ανοίγει προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης, «γεγονός που η Κίνα γνωρίζει».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του πρακτορείου «Νέα Κίνα» Κάι Μινγκ Τζάο μίλησε για δύο χώρες με αρχαίο πολιτισμό και μακροχρόνια φιλία.

Μεταξύ των ειδησεογραφικών πρακτορείων, τόνισε ο ίδιος, υπάρχει μακροχρόνια συνεργασία, η οποία λαμβάνει θερμής υποδοχής από το κοινό και των δύο χωρών και αυτό θα το επιβεβαιώσει και η σημερινή υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας μεταξύ των δύο πρακτορείων, το οποίο θα αναβαθμίσει περαιτέρω τη συνεργασία τους. Φέτος, είπε ο κ. Κάι, είναι η χρονιά των πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ των δύο χωρών και το νέο αυτό σύμφωνο, θα αποτελέσει το μεγάλο γεγονός της χρονιάς.

Ο κ. Κάι στάθηκε στο γεγονός της άψογης συνεργασίας Ελλήνων και Κινέζων δημοσιογράφων, ακόμα και στο γραφείο του κινεζικού πρακτορείου στην Αθήνα, γεγονός που τον χαροποιεί ιδιαίτερα.

Τέλος, κάλεσε την ηγεσία του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής να σταθεί αρωγός στο δημοσιογραφικό έργο των Κινέζων ανταποκριτών στην Αθήνα, κάτι για το οποίο τον διαβεβαίωσε ο Ν.Παππάς.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL