Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.2°C24.8°C
3 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 42%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.5°C
4 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C23.0°C
3 BF 43%
To υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζει το ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

To υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής στηρίζει το ΕΣΡ

Με ικανοποίηση έγινε δεκτή από το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής η δήλωση του αντιπροέδρου του ΕΣΡ Ροδόλφου Μορώνη, ότι η αδειοδότηση των καναλιών θα προχωρήσει με τον «νόμο Παππά». «Όσο το ΕΣΡ θα επιτελεί το συναγματικό του καθήκον θα έχει την απόλυτη στήριξή μας όχι μόνο στα λόγια αλλά και στην υλικοτεχνική υποδομή», σημειώνουν πηγές από το υπουργείο και υπενθυμίζουν ότι αναφορικά με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες τίποτα δεν ξεκινάει από το μηδέν: υπάρχει ήδη και η υλικοτεχνική υποδομή, αλλά και οι άνθρωποι που συμμετείχαν στη διενέργεια του διαγωνισμού και διαθέτουν την απαραίτητη εμπειρία.

Η στήριξη του αρμόδιου υπουργείου στο ΕΣΡ, το οποίο καλείται να «τρέξει» τη διαδικασία του διαγωνισμού, όπως άλλωστε και το ίδιο το ΣτΕ αναφέρει στην απόφασή του, είναι ξεκάθαρη και πολύπλευρη. Πρόσφατα, μάλιστα, παραδόθηκε στο ΕΣΡ η Διαδικτυακή Πλατφόρμα Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος, με τον οποίο η Αρχή αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος.

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν επίσης δύο ακόμη στοιχεία: Πρώτον, ότι έχει καταρρεύσει ο ισχυρισμός ότι οι άδειες μπορούν να είναι άπειρες. Είτε είναι 4 είτε 5, το σίγουρο είναι ότι ο αριθμός θα πρέπει να τεκμηριωθεί τεχνικά (πόσες χωράνε στο φάσμα) αλλά και με όρους βιωσιμότητας. Δεύτερον, όπως διασαφηνίζει και η απόφαση του ΣτΕ, οι τηλεοπτικές συχνότητες αποτελούν δημόσια αγαθά και σπάνιους πόρους με μεγάλη οικονομική αξία. Αυτό σημαίνει ότι η χρήση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων πρέπει να γίνεται με ανάλογο οικονομικό αντάλλαγμα, μέτρο σύγκρισης για το οποίο αποτελεί το τίμημα που κλήθηκαν να πληρώσουν οι υπερθεματιστές (246 εκατ. ευρώ συνολικά), πριν την ακύρωση του διαγωνισμού από το ΣτΕ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL