Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
MEGA: Κοινός βηματισμός μετόχων - τραπεζών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

MEGA: Κοινός βηματισμός μετόχων - τραπεζών

Προσωρινή διαταγή που προστατεύει τα περιουσιακά στοιχεία του σταθμού (διαφημιστικά έσοδα, ταινιοθήκη, ακίνητα κλπ.) από κατασχέσεις και πλειστηριασμούς των πιστωτών του, εξέδωσε σήμερα το Πρωτοδικείο της Αθήνας, μετά από αίτηση της Τηλέτυπος, ιδιοκτήτριας εταιρείας του MEGA. Σύμφωνα με το νόμο, για να εκδοθεί η απόφαση προσωρινής διαταγής απαιτούνταν η έγγραφη συναίνεση πιστωτών που εκπροσωπούν απαιτήσεις τουλάχιστον 20% των συνολικών υποχρεώσεων του καναλιού. Τέτοιου ύψους απαιτήσεις έχουν μόνο οι τράπεζες οι οποίες έδωσαν  τελικά την έγγραφη συναίνεσή τους ώστε να εκδοθεί η προσωρινή διαταγή του πρωτοδικείου. 

Η συναίνεση των τραπεζών δόθηκε υπό τον όρο να καλύπτουν οι μέτοχοι τις τρέχουσες υποχρεώσεις του καναλιού (μισθοδοσία, μεταφορά σήματος από τη DIGEA κ.α. από τα διαφημιστικά έσοδα) έναντι των χρημάτων που θα κληθούν να καταβάλουν για την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, όπως θα προσδιοριστεί, όταν ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη της ελεγκτικής GRANT THORNTON που ανέλαβε να συντάξει το business plan του καναλιού και να ορίσει το ποσό της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου που θα απαιτηθεί να καταβάλουν οι μέτοχοι ώστε να επανεκκινήσει το Mega. 

Η σημερινή εξέλιξη πάντως, η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν έλαβε δημοσιότητα, αν μη τι άλλο σημαίνει ότι υπάρχει κατ' αρχήν κοινός βηματισμός τραπεζών και μετόχων του Mega. Χαμένοι για την ώρα, εκτός από τους εργαζόμενους που τους οφείλονται δεδουλέυμένα εννέα μηνών, είναι το Δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς οι τράπεζες έχουν ήδη δεσμεύσει το μεγαλύτερο μέρος της διαφήμισης του σταθμού. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL