Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.4°C20.1°C
4 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C21.5°C
3 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.0°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.9°C18.9°C
2 BF 45%
Τεχνογνωσία και στήριξη στο ΕΣΡ για τις άδειες
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τεχνογνωσία και στήριξη στο ΕΣΡ για τις άδειες

Με παροχή τεχνογνωσίας, τόνωση με εξειδικευμένο προσωπικό, διεξόδους από τη δυσκίνητη γραφειοκρατία, ενισχύει το υπουργείο Ψηφιακής πολιτικής το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης προκειμένου να προχωρήσει σύντομα στην προκήρυξη των τηλεοπτικών αδειών.

Στην κατεύθυνση του μηνύματος που έδωσε και την περασμένη Παρασκευή από το βήμα της Βουλής ο Νίκος Παππάς, ότι δηλαδή «ο διαγωνισμός έπρεπε να έχει γίνει χθες», στελέχη του υπουργείου συνεργάζονται ήδη στενά με μέλη και υπηρεσιακούς του ΕΣΡ προκειμένου να «ξεκολλήσουν» τον διαγωνισμό για τις άδειες. Πληροφορίες λένε ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες έχουν πραγματοποιηθεί τρεις σχετικές συναντήσεις, με σκοπό να διερευνηθούν τα εκκρεμή ζητήματα και να αναζητηθούν οι καλύτερες δυνατές λύσεις από κοινού.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, επί τάπητος έχει τεθεί το θέμα των αμοιβών των μελών του ΕΣΡ με στόχο την εξεύρεση της βέλτιστης λύσης ώστε να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των μελών, ενώ σύμφωνα και με δηλώσεις του Ν. Παππά η ανεξάρτητη αρχή θα χρηματοδοτηθεί με έκτακτη ενίσχυση του προϋπολογισμού ώστε να καλυφθούν οι τεχνολογικές κυρίως αδυναμίες της.

Παράλληλα, για την ενίσχυση με στελεχικό δυναμικό, έχει ήδη συμφωνηθεί ότι θα προωθηθεί σχετική τροπολογία, σε συνεργασία και με το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Σύμφωνα με την τροπολογία ο πρόεδρος του ΕΣΡ, κατά παρέκκλιση των διατάξεων, θα μπορεί να εισηγείται το προσωπικό που επιθυμεί να αποσπάσει και η διαδικασία να ολοκληρώνεται με απλή υπουργική υπογραφή.

Σχετικά με τη διαδικασία της δημοπρασίας εντοπίστηκαν ανάγκες τόσο για εξειδικευμένα στελέχη του δημόσιου τομέα, που θα συμμετέχουν στην επιτροπή διενέργειας του διαγωνισμού, όσο και για στελέχη με πείρα σε θέματα δημοπρασιών. Στο ίδιο πλαίσιο συζητήθηκαν επίσης οι προδιαγραφές του Ηλεκτρονικού συστήματος της δημοπρασίας, αλλά και η συνδρομή ελεγκτικών υπηρεσιών για τους φακέλους υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων από εταιρεία ορκωτών ελεγκτών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL