Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.2°C22.4°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C15.1°C
1 BF 88%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
18.3°C25.4°C
6 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
27 °C
24.4°C26.9°C
6 BF 26%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.2°C16.9°C
1 BF 87%
Εν αναμονή εισήγησης από την ΕΡΤ για τις ανάγκες σε προσωπικό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εν αναμονή εισήγησης από την ΕΡΤ για τις ανάγκες σε προσωπικό

Εντός της Μεγάλης Εβδομάδας ή αμέσως μετά το Πάσχα, προγραμματίζει η ΕΡΤ, σύμφωνα με πληροφορίες, να αποστείλει Εισήγηση στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, σχετικά με τις ανάγκες της σε προσωπικό.

Το ενδιαφέρον για τις προκηρύξεις που έχουν αναγγελθεί για την ΕΡΤ αναζοπυρώθηκε χθες, μετά τη δήλωση του Νίκου Παππά στη Βουλή, ο οποίος απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή Ν. Καραθανασόπουλου, σημείωσε ότι « Είμαστε στην κατεύθυνση του να μπορέσουμε να εξορθολογήσουμε κι άλλο τη λειτουργία της εταιρίας, δηλαδή εκεί που υπήρχαν κενά ως προς την παραγωγή έργου τα οποία δυστυχώς η διοίκηση αναγκάζεται να τα καλύψει με συμβάσεις με εξωτερικές εταιρίες, να προχωρήσουμε στις αναγκαίες προσλήψεις προσωπικού, ούτως ώστε και το κόστος να μειωθεί για την εταιρία και οι εργαζόμενοι να πληρώνονται καλύτερα».

Με την Εισήγηση της -που εκκρεμεί εδώ και δύο μήνες- η ΕΡΤ θα γνωστοποιεί τις ανάγκες της σε προσωπικό, αλλά και το όφελος που θα προκύψει για τη δημόσια τηλεόραση, με τον περιορισμό των εργολαβιών (outsourcing) και την αντικατάστασή τους με απευθείας συμβάσεις με εργαζόμενους ορισμένου χρόνου. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο αριθμός των εργαζομένων που θα εισηγηθεί η ΕΡΤ θα αυξηθεί από 50, που ζητούνταν σε προηγούμενη φάση, σε περισσότερους από 100, κυρίως παραγωγικών και τεχνικών ειδικοτήτων, όπως π.χ. μοντέρ, ηχολήπτες, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL