Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.1°C
4 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.4°C14.9°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
14.0°C14.8°C
1 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.5°C17.7°C
2 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.4°C
2 BF 87%
Προς διάσωση το Mega;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προς διάσωση το Mega;

Στο διάστημα από 10 έως 15 Μαΐου θα έχει ολοκληρωθεί η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου στο Mega, όπως ζητούν οι τράπεζες εδώ και τρία χρόνια, προκειμένου να χρηματοδοτήσουν εκ νέου το κανάλι. Προς το παρόν, το κανάλι -δηλαδή οι μέτοχοι- και οι τράπεζες καρπώνονται εκατομμύρια κάθε μήνα από τη διαφήμιση που προβάλλεται χάρη στην επιδότηση των εργαζομένων που δεν αμείβονται εδώ και μήνες και την ανοχή των οργάνων της Πολιτείας (ΕΣΡ) και της αγοράς σε ένα κανάλι που εκπέμπει ελλιπές πρόγραμμα.

Οι μέτοχοι του καναλιού, αφενός ο Φ. Μπόμπολας και αφετέρου εκ μέρους του Ομίλου Βαρδινογιάννη ο Έκτωρ Κιμωνίδης, που είχαν συνάντηση με αντιπροσωπεία των εργαζομένων, συμπίπτουν στην πληροφορία περί αύξησης μετοχικού κεφαλαίου, χωρίς όμως να προσδιορίζουν το ποσό. Όπως λένε, θα προσδιοριστεί από το business plan που επεξεργάζεται αυτό το διάστημα η εταιρεία συμβούλων Grant Thornton από κοινού με τις δανείστριες τράπεζες και στελέχη του σταθμού, με αποτελέσματα, όπως λένε, αρκετά ενθαρρυντικά σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία.

Το business plan, σύμφωνα με τα όσα είπαν οι μέτοχοι στους εργαζόμενους, θα είναι έτοιμο την περίοδο του Πάσχα και, εάν συμφωνήσουν μέτοχοι και τράπεζες, θα προχωρήσει η αύξηση και στη συνέχεια η εξυγίανση του σταθμού. Σημαντικό στοιχείο, η επιβεβαίωση από την πλευρά του μετόχου Φ. Μπόμπολα του ενδιαφέροντος του επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη τόσο για το Mega, όσο και για την Πήγασος. Ο επιχειρηματίας θα συμμετέχει μέσω της εταιρείας Dimera στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τηλέτυπος.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL