Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.2°C23.5°C
2 BF 43%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
20 °C
16.6°C22.9°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C21.5°C
2 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.1°C
1 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
0 BF 59%
Για τη διευκόλυνση του ΕΣΡ / Άμεσα σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου του τηλεοπτικού προγράμματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Για τη διευκόλυνση του ΕΣΡ / Άμεσα σε λειτουργία η ηλεκτρονική πλατφόρμα ελέγχου του τηλεοπτικού προγράμματος

Ηλεκτρονική πλατφόρμα παρακολούθησης και αναζήτησης του προγράμματος των τηλεοπτικών και ραδιοφωνικών σταθμών παρέδωσε στο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός Ψηφιακής πολιτικής Νίκος Παππάς, συνοδευόμενος από τον γενικό γραμματέα Ενημέρωσης Επικοινωνίας Λευτέρη Κρέτσο την περασμένη Παρασκευή.

Ήδη, από το ΕΣΡ ομάδα τεχνικών πρόκειται να μεταβεί στο κτίριο της Γ.Γ. Ενημέρωσης την ερχόμενη Πέμπτη, έτσι ώστε να εκπαιδευτεί στον χειρισμό της πλατφόρμας, με στόχο να τεθεί άμεσα σε εφαρμογή και να διευκολύνει την Ανεξάρτητη Αρχή στον ελεγκτικό της ρόλο, σε σχέση με την τήρηση της ραδιοτηλεοπτικής νομοθεσίας. Το ΕΣΡ αποκτά τη δυνατότητα ενδελεχούς εποπτείας του μεταδιδόμενου ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος, ώστε να προχωρά αναλόγως στην επιβολή των προβλεπόμενων, χρηματικών ή άλλων κυρώσεων.

Η πλατφόρμα λειτουργεί μέσω web: 1) Προβάλλει και καταγράφει το πρόγραμμα 12 τηλεοπτικών και 12 ραδιοφωνικών σταθμών της Αττικής. 2) Είναι ενεργή σε μόνιμη βάση και λειτουργεί από οποιοδήποτε υπολογιστή ή συσκευή μέσω Διαδικτύου, με προσωπικό κωδικό πρόσβασης. 3) Παρέχει άμεσες αποδείξεις για τον έλεγχο του προγράμματος σε περιπτώσεις παραβίασης της νομοθεσίας. 4) Παρέχει δυνατότητα μέτρησης της πολιτικής πολυφωνίας.

«Το νέο λειτουργικό και εύχρηστο εργαλείο έρχεται να καλύψει τις ανάγκες της Ανεξάρτητης Αρχής και να αντικαταστήσει το προηγούμενο αναποτελεσματικό και παράλογα ακριβό σύστημα. Πλέον, η κοινωνία περιμένει από το ΕΣΡ να επιτελέσει το ελεγκτικό του έργο» δήλωσε ο Νίκος Παππάς κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο, τον αντιπρόεδρο Ρ. Μορώνη και άλλα μέλη του Συμβουλίου.

Η διαδικτυακή ηλεκτρονική πλατφόρμα αποκτήθηκε μετά από διαγωνισμό, με κόστος 54.000 ευρώ (+ΦΠΑ), από την εταιρεία innews. O προϋπάρχων «Πανόπτης» είχε κοστίσει περισσότερο από 1 εκατ. ευρώ, χωρίς να λειτουργήσει ποτέ αποτελεσματικά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL