Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.9°C
3 BF 90%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C13.2°C
4 BF 86%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.1°C18.0°C
5 BF 78%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
0 BF 100%
Απάντηση του Γ. Ταφύλλη γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής στην Α. Ασημακοπούλου: / Γ. Ταφύλλης: "Ζητάει και τα ρέστα η Ν.Δ., που έκανε τη χώρα ουραγό της ψηφιακής οικονομίας"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απάντηση του Γ. Ταφύλλη γ.γ. Ψηφιακής Πολιτικής στην Α. Ασημακοπούλου: / Γ. Ταφύλλης: "Ζητάει και τα ρέστα η Ν.Δ., που έκανε τη χώρα ουραγό της ψηφιακής οικονομίας"

«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί». Αυτό απαντάει ο Γιάννης Ταφύλλης, γενικός γραμματέας Ψηφιακής Πολιτικής, στην Α. Ασημακοπούλου, αναφερόμενος στην καθυστέρηση της χώρας σε θέματα ψηφιακής πολιτικής και δικτύων.

Σε συνέντευξή της στο euractiv.gr, η βουλευτής της Ν.Δ. αναφέρεται στην κατάταξη της Ελλάδας στην προτελευταία θέση του Δείκτη Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας (DESI) μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, ωσάν η Ν.Δ. να μην έχει καμία ευθύνη και να εμφανίστηκε πριν από δύο χρόνια στο πολιτικό προσκήνιο.

Η Α. Ασημακοπούλου, αποκρύπτοντας ποιος έφερε τη χώρα σε αυτό το σημείο, υποστήριξε πως «Δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα στο θέμα εμβάθυνσης στην ψηφιακή στρατηγική, δεν υπάρχει ούτε ένα έργο καινούργιο το οποίο να είναι ώριμο για να προχωρήσει».

Ωστόσο, όπως αναφέρει ο Γ. Ταφύλλης, «Οι τραγικές επιδόσεις της περιόδου 2007-2013 οδήγησαν την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το 2014, να ‘μπλοκάρει’ κονδύλια του ΕΣΠΑ ύψους 1,2 δισ. ευρώ για τη χρηματοδότηση δράσεων των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ)». Συμπληρώνει επίσης ότι ήταν η σημερινή κυβέρνηση αυτή που «ίδρυσε τη Γενική Γραμματεία Ψηφιακής Πολιτικής, το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης και κατάρτισε -για πρώτη φορά- Εθνική Ψηφιακή Στρατηγική».

Ο Γιάννης Ταφύλλης καταλήγει: «Είναι τουλάχιστον υποκριτικό αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην κατάσταση που βρίσκεται σήμερα να διεκδικούν τον ρόλο του τιμητή».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL