Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Αποχαιρετισμό σε έναν «Κύριο της Δημοσιογραφίας» απευθύνει η ΕΣΗΕΑ για τον Θ. Νικολαϊδη

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι ο Θ. Νικολαίδης υπήρξε μοναδική προσωπικότητα στην ελληνική δημοσιογραφία, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον αθλητικό Τύπο

Αποχαιρετισμό σε έναν «Κύριο της Δημοσιογραφίας» απευθύνει η Ένωση Συντακτών, με αφορμή τον θάνατο του Θόδωρου Νικολαΐδη, ιδρυτή της εφημερίδας «Φως των Σπορ», ο οποίος «έφυγε» πλήρης ημερών σε ηλικία 92 ετών το περασμένο Σάββατο.

Η ΕΣΗΕΑ σημειώνει ότι ο Θ. Νικολαίδης υπήρξε μοναδική προσωπικότητα στην ελληνική δημοσιογραφία, αφήνοντας ανεξίτηλο αποτύπωμα στον αθλητικό Τύπο.

Σημαντικό χαρακτηρίζει η Ένωση Συντακτών επίσης το γεγονός, ότι στην εφημερίδα που ίδρυσε και διεύθυνε για 62 χρόνια, παρότι υπήρχε σαφής προσανατολισμός, υπήρχε πάντοτε χώρος για νηφάλια σκέψη αλλά και παρουσίαση της δράσης όλων των αθλημάτων και συλλόγων, φέρνοντας σαν αποτέλεσμα καθολική αναγνώριση και αποδοχή. Γίνεται λόγος για τους εκατοντάδες δημοσιογράφους που ξεκίνησαν και ξεχώρισαν μαζί του - όχι μόνο ως αθλητικοί συντάκτες - οι οποίοι έλαβαν και θέσεις ευθύνης σε μέσα ενημέρωσης, και υπογραμμίζεται ότι υπήρξε συνεπής εργοδότης απέναντι στους εργαζόμενους, δίνοντας παράδειγμα για τις εργασιακές σχέσεις που πρέπει να υπάρχουν στους χώρους δουλειάς.

«Δικαίως ο κλάδος αναφερόμενος στον ίδιο, τον προσφωνούσε, επειδή αυτό ακριβώς ήταν, ο Κύριος Θεόδωρος Νικολαΐδης» καταλήγει στην ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

"Τα λεφτά στους πλούσιους"

Είναι βασικό κόλπο του νεοφιλελευθερισμού να κρύβει τις πραγματικές του στοχεύσεις πίσω από θετικά διατυπωμένες φράσεις. Ιστορικά το ξήλωμα των εργασιακών σχέσεων ονομάστηκε από τα ορφανά της Θάτσερ...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο