Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τη Δευτέρα στην ΕΡΤ

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο Παρίσι, όπου ο Ηλίας Πετρόπουλος πέρασε ως αυτοεξόριστος τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του. Έλαβε μέρος έμπρακτα στην Αντίσταση κατά των ναζί στην Κατοχή και αργότερα επέκρινε απερίφραστα την καταστολή και τη λογοκρισία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διαφύγει στη Γαλλία λόγω της χούντας το 1974.

* Κείμενα: documenta 14 «Ηλίας Πετρόπουλος: Ένας κόσμος υπόγειος»

Το ντοκιμαντέρ της Καλλιόπης Λεγάκη, παραγωγής 2005, παρουσιάζει τον ρηξικέλευθο συγγραφέα που έγραψε την ιστορία του «υποκόσμου» της Ελλάδας. Ο Ηλίας Πετρόπουλος προτιμούσε να γράφει για το ρεμπέτικο, τους μποέμ, τους αλήτες και τους εγκληματίες. Το ντοκιμαντέρ έχει επίκεντρο μια συνέντευξη με τον συγγραφέα στο Παρίσι, λίγους μήνες πριν από τον θάνατό του, το 2003.

Το ντοκιμαντέρ γυρίστηκε στο Παρίσι, όπου ο Ηλίας Πετρόπουλος πέρασε ως αυτοεξόριστος τα τελευταία τριάντα χρόνια της ζωής του. Έλαβε μέρος έμπρακτα στην Αντίσταση κατά των ναζί στην Κατοχή και αργότερα επέκρινε απερίφραστα την καταστολή και τη λογοκρισία, με αποτέλεσμα να αναγκαστεί να διαφύγει στη Γαλλία λόγω της χούντας το 1974. Στην ΕΡΤ2, μεσάνυχτα ακριβώς.

 

* ΕΡΤ FOCUS «Γιάννης Δραγασάκης»

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης σε μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης στον Πάνο Χαρίτο, στις 10.15 μ.μ., στην ΕΡΤ1. Στο επίκεντρο της συζήτησης η διαπραγμάτευση, οι απαιτήσεις των δανειστών για τα εργασιακά, οι συντάξεις και το αφορολόγητο, η ελληνική τραπεζική πραγματικότητα, τα κόκκινα δάνεια, οι πιέσεις για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό και για τις ηλεκτρονικές δημοπρασίες. Ο Γ. Δραγασάκης μιλάει για την αξιωματική αντιπολίτευση και για τις δημοσκοπήσεις, καθώς και για όλες τις εξελίξεις σε ευρωπαϊκό επίπεδο μετά την επιδείνωση των σχέσεων με την Τουρκία. Στο στούντιο οι δημοσιογράφοι Κατερίνα Ακριβοπούλου, Βασίλης Σκουρής και Τάσος Παππάς. Στην ΕΡΤ1, στις 10.15 μ.μ.

Δείτε όλα τα σχόλια