Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σύντομα η προκήρυξη 150 θέσεων στην ΕΡΤ

Eurokinissi

Η συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος με την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ υπό τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη έδειξε ότι γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Η αντικατάσταση των εργολαβιών (outsourcing) με συμβάσεις ορισμένου χρόνου μελετάται στην ΕΡΤ προκειμένου να εξοικονομηθούν πόροι από υψηλά κόστη, αλλά και η κανονικότητα στην εργασία των απασχολουμένων. Η συνάντηση που είχαν την περασμένη εβδομάδα ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς και ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης - Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος με την ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ υπό τον πρόεδρο Π. Καλφαγιάννη έδειξε ότι γεφυρώνεται το χάσμα μεταξύ των δύο πλευρών.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή συμβάσεων ορισμένου χρόνου με ειδικότητες που έχει ανάγκη η ΕΡΤ και συγχρόνως για τη διακοπή συμβάσεων με εταιρείες για την κάλυψη των αναγκών. Από την πλευρά της κυβέρνησης έγινε λόγος για προκήρυξη περίπου 150 θέσεων ανάλογα με τις ανάγκες, ενώ η ΠΟΣΠΕΡΤ ζήτησε 350. Ελλείψεις εντοπίζονται σε τεχνικές ειδικότητες, όπως π.χ. μοντέρ, ηχολήπτες, υδραυλικοί, ψυκτικοί, ηλεκτρολόγοι, κομμωτές, αλλά και δημοσιογράφοι. Η προκήρυξη, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα κατατεθεί σύντομα και ο διαγωνισμός θα πραγματοποιηθεί μέσω ΑΣΕΠ. Η διοίκηση της ΕΡΤ αναμένεται να προχωρήσει στη γνωστοποίηση των αναγκών και να ενημερώσει σχετικά τον κ. Παππά, ο οποίος θα εισάγει το αίτημα προκειμένου να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια