Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΡΤ Report: Εμβόλια - O ιός της αμφισβήτησης

Με αφετηρία πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, που καταγράφει την όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντί τους, η δημοσιογραφική ομάδα συνάντησε και συνομιλεί με επιστήμονες και αναζητά απαντήσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.

Τον φάκελο «εμβόλια» ανοίγει η εκπομπή ΕΡΤ Report, που επιμελούνται και παρουσιάζουν η Εμμανουέλα Αργείτη, η Μαρίνα Δεμερτζιάν και η Μάχη Νικολάρα, σήμερα το απόγευμα στις 4 μ.μ., από την ΕΡΤ-1.

Με αφετηρία πρόσφατη παγκόσμια έρευνα για την εμπιστοσύνη στα εμβόλια, που καταγράφει την όλο και μεγαλύτερη δυσπιστία των Ευρωπαίων απέναντί τους, η δημοσιογραφική ομάδα συνάντησε και συνομιλεί με επιστήμονες και αναζητά απαντήσεις για την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων. Με ποια κριτήρια λαμβάνονται οι αποφάσεις για τα εμβόλια βάσης και τι συμβαίνει με τις ανεπιθύμητες ενέργειες; Τι ανησυχεί τους γονείς και γιατί φουντώνει η συζήτηση γύρω από νέα εμβόλια, όπως για τον μηνιγγιτιδόκοκκο τύπου Β; Πώς η κρίση των θεσμών επηρεάζει και τη δημόσια υγεία; Πού βρίσκεται η ισορροπία ανάμεσα στην ατομική προστασία και την προστασία της κοινότητας, την υποχρεωτικότητα και την ατομική ελευθερία;

Ακόμα η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής καταγράφει την ανησυχία των φορέων για επιστροφή ξεχασμένων ασθενειών.

Δείτε όλα τα σχόλια