Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C14.5°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.2°C13.9°C
3 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.1°C
2 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
14 °C
12.5°C16.0°C
3 BF 84%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
10.1°C10.2°C
3 BF 95%
Έξι μήνες στον δημοσιογράφο Σπ. Χατζάρα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Έξι μήνες στον δημοσιογράφο Σπ. Χατζάρα

Έξι μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή επέβαλε το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στον δημοσιογράφο Σπύρο Χατζάρα για συκοφαντική δυσφήμηση της δημοσιογράφου Μαρίνας Βήχου από εκπομπή στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky στις 22 Σεπτεμβρίου 2010.

Ο Χατζάρας κατηγόρησε τη δημοσιογράφο Μαρίνα Βήχου ως «ηθική αυτουργό για την απόπειρα βιασμού από τέσσερις Πακιστανούς ενός κοριτσιού στην Κω» και ως «εμπνευστή και καθοδηγητή του κινήματος βίας κατά των Ελλήνων, υπεύθυνη για τις κλοπές και τα σπασμένα αυτοκίνητα, καθώς και για τις ληστείες στον Άγιο Παντελεήμονα». Ήταν η εποχή που η Χρυσή Αυγή αλώνιζε στον Άγιο Παντελεήμονα υπό τον μανδύα της «επιτροπής κατοίκων», η οποία κυνηγούσε και προπηλάκιζε τους μετανάστες, ενώ η δημοσιογράφος είχε αναπτύξει την ίδια περίοδο αντιφασιστική δράση και δράση για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο συνήγορος υπεράσπισης ζήτησε την καταδίκη του Σπ. Χατζάρα απλώς για δυσφήμηση και όχι για συκοφαντική, που εμπεριέχει δόλο, ωστόσο αυτό απορρίφθηκε από το δικαστήριο.

Η Μαρίνα Βήχου έχει δικαιωθεί στο παρελθόν και από το ΕΣΡ, το οποίο είχε επιβάλει στο κανάλι πρόστιμο 15.000 ευρώ για προσβολή προσωπικότητας. Η ίδια έχει καταθέσει αγωγή αστικής αποζημίωσης, η οποία εκκρεμεί, ενώ έχει προσφύγει και στο Πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL