Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.7°C22.9°C
4 BF 48%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
16.0°C21.2°C
2 BF 45%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
17.0°C19.8°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.4°C
3 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.9°C19.9°C
5 BF 37%
Θλίψη και ερωτηματικά από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή / Εξηγήσεις Ξυδάκη για τη δημόσια τηλεόραση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θλίψη και ερωτηματικά από τον Πρόεδρο της ΕΡΤ Δ. Τσακνή / Εξηγήσεις Ξυδάκη για τη δημόσια τηλεόραση

Εξηγήσεις για την τοποθέτησή του σχετικά με την ΕΡΤ και τους δημοσιογράφους, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από διαφορετικές πλευρές, έδωσε χθες, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή της δημόσιας τηλεόρασης, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Ξυδάκης. Οι δηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο πάνελ για τα ΜΜΕ που διοργανώθηκε από το φόρουμ των Δελφών το περασμένο σαββατοκύριακο, με τη συμμετοχή πολιτικών, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών.

Όπως εξήγησε ο Νίκος Ξυδάκης, επρόκειτο για συζήτηση που αφορούσε την προστασία της δημοσιογραφίας και των media από την παθογένεια που τα διακρίνει, τόσο στο οικονομικό πεδίο όσο και στην ποιότητα, η οποία παρουσιάζει στοιχεία “κλειδαρότρυπας” και life style ακόμη και σε παραδοσιακά έντυπα. Ο Ν. Ξυδάκης πήρε πίσω με απερίφραστρο τρόπο τον χαρακτηρισμό για την ΕΡΤ ότι είναι «τραγική και τριτοκοσμική», εξηγώντας ωστόσο ότι μίλησε σε ένα πλαίσιο το οποίο δεν αποδόθηκε. «Ήταν ακραία έκφραση» παραδέχτηκε και συμπλήρωσε: «Τιμώ και αγαπώ την ΕΡΤ και έχω υψηλότατες απαιτήσεις». “Χρειάζεται να δούμε τη δημοσιογραφία πιο αυστηρά είπε, σημειώνοντας ότι οι αναφορές του για την ΕΡΤ εντάσσονται σε ένα γενικότερο σκεπτικό για τη ροπή της τηλεοπτικής ενημέρωσης στο μείγμα ψυχαγωγίας και δράματος. Στο ίδιο σκεπτικό, όπως είπε, εντάσσεται και ο χαρακτηρισμός για τους δημοσιογράφους «ξεφτιλισμένοι και μισογύνηδες», ο οποίος αφορούσε μερίδα των δημοσιογράφων που ακολουθούν παρόμοιες πρακτικές.

Θύελλα αντιδράσεων για τις δηλώσεις Ξυδάκη είδαν το φως το περασμένο σαββατοκύριακο. Την ευκαιρία δεν έχασε η Ν.Δ., καθώς ισχυρίστηκε ότι ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ «δικαίωσε απόλυτα τις θέσεις της Ν.Δ. και τις καταγγελίες της για τις πρακτικές που ακολουθεί η διοίκηση της ΕΡΤ και την απόπειρα ελέγχου της ενημέρωσης από τους κ. Τσίπρα και Παππά».

Σε άλλο ύφος, ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, σημείωσε τη «θλίψη, προσωπική απογοήτευση και πλήθος ερωτηματικών» από τη στάση του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ. Ο Δ. Τσακνής σημείωσε τις ευθύνες του Ν. Ξυδάκη ως μέλους της κυβέρνησης μέχρι πρότινος, την ικανοποίηση που προκάλεσε στους συνήθεις εχθρούς της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης και συμπλήρωσε: «Η ΕΡΤ δεν βρίσκεται στο σημείο που ονειρευόμαστε όσοι αγωνιστήκαμε να ανοίξει ξανά. Υπάρχουν λάθη, αστοχίες, παραλείψεις και ελλείψεις. Αυτά παλεύουμε να διορθώσουμε».

«Βάλθηκε να ξεπεράσει τον Θ. Πάγκαλο» αναφέρει με ανακοίνωσή της η ΠΟΣΠΕΡΤ και τον κατηγόρησε ότι συμπορεύεται «με όλους αυτούς που λοιδορούν, χτυπούν άδικα και ανέντιμα τη δημόσια ραδιοτηλεόραση» και τους εργαζομένους της.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL