Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.7°C22.6°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 86%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.0°C
5 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
29 °C
27.2°C28.8°C
4 BF 28%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.1°C
4 BF 88%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Ο «κλάδος των κλάδων» είναι η Πληροφορική και οι νέες τεχνολογίες σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, καθώς σε αυτόν θα στηριχτεί η ανάπτυξη των λοιπών κλάδων της οικονομίας. Δεσμεύτηκε επίσης στην ομιλία του στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών για «σύγχρονα και αξιόπιστα δίκτυα, τα οποία θα 'απλωθούν' με τέτοιο τρόπο σε όλη τη χώρα, ώστε κάθε πολίτης να έχει πρόσβαση». Όπως σημείωσε, «αποτελεί στοιχειώδη υποχρέωση της Πολιτείας να ανοίξει ψηφιακούς δρόμους, οι οποίοι θα βγάλουν τις τοπικές κοινωνίες από την απομόνωση και θα δώσουν την ευκαιρία στους πολίτες να εκμεταλλευτούν πρωτοπόρες εφαρμογές, όπως η τηλεϊατρική και η γεωργία ακριβείας».

Τι κρύβεται πίσω από τις δηλώσεις Ξυδάκη για την ΕΡΤ ρωτά να μάθει η ΕΣΗΕΑ. Και καλεί το πρώην κυβερνητικό στέλεχος «να δώσει εξηγήσεις αν η θέση του αποτελεί συνισταμένη της κυβερνητικής πλειοψηφίας ή απλή συνιστώσα». Το κρίσιμο ερώτημα, σύμφωνα με την ΕΣΗΕΑ, «είναι τι ακριβώς υπηρετούν οι απαράδεκτες γενικεύσεις και οι αφορισμοί του κατά των συναδέλφων, μετά και την πρόσφατη περιπετειώδη διαδικασία της μη αδειοδότησης των καναλιών, που επέτρεψε τουλάχιστον άλλον έναν χρόνο διαπλοκής μέχρι να κόψει τον γόρδιο δεσμό η ολομέλεια του νέου ΕΣΡ».

Ημερίδα για τις ψευδείς ειδήσεις στα social media στο Ευρωκοινοβούλιο Πώς διαμορφώνουν το πεδίο της ενημέρωσης; Πώς και πόσο βλάπτουν τη Δημοκρατία; Είναι είδος σάτιρας ή απλή παραπληροφόρηση; Πώς κανείς μπορεί να γίνει υπεύθυνος αναγνώστης; Σε αυτά και σε άλλα ερωτήματα θα επιδιώξει να δώσει απαντήσεις η ημερίδα που διοργανώνεται από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου σε συνεργασία με τον Ιταλό ευρωβουλευτή Curzio Maltese της ομάδας L' Altra Europa con Tsipras και τον Ισπανό ευρωβουλευτή Miguel Urban από το Podemos. Η εκδήλωση πραγματοποιείται την Τετάρτη 8 Μαρτίου με την υποστήριξη της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Στο πάνελ από την Ελλάδα συμμετέχει ο καθηγητής του Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ Ανδρέας Βέγλης.

«Αυτοψία» στους πλειστηριασμούς. Τη μάχη που γίνεται κάθε Τετάρτη στα ειρηνοδικεία καταγράφει η εκπομπή με τον Αντώνη Σρόιτερ, από την πλευρά των συμβολαιογράφων, των ακτιβιστών, οι οποίοι καταγγέλλουν "κυκλώματα" συμβολαιογράφων που λυμαίνονται τον χώρο, αλλά και των θυμάτων. Aπόψε στον Alpha, στις 23.20.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL