Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Όλα εντάξει με την Digea, αποφαίνεται η εισαγγελέας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Όλα εντάξει με την Digea, αποφαίνεται η εισαγγελέας

Όλα καλώς καμωμένα με τη σκανδαλώδη περίπτωση του διαγωνισμού της Digea, αποφαίνεται η εισαγγελέας Διαφθοράς. Η δικαστική λειτουργός αποφάσισε να θέσει στο αρχείο μηνυτήρια αναφορά που είχε καταθέσει ο τότε υπουργός Μεταφορών και Δικτύων Χρ. Σπίρτζης, με την οποία ζητούσε να διερευνηθεί ο διαγωνισμός για τον πάροχο δικτύου μεταφοράς σήματος των καναλιών, ο οποίος ανέδειξε νικήτρια την Digea. Ένας διαγωνισμός κομμένος και ραμμένος στις επιδιώξεις των μετόχων των καναλιών, πανίσχυρων ακόμη τότε, με όλα τα προνόμια που τους έδινε η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.

Ο διαγωνισμός ήταν κομμένος και ραμμένος στα μέτρα των μετόχων του Mega, του ANT-1, του Alpha, του ΣΚΑΪ, οι οποίοι είναι και μέτοχοι της Digea. Όπως όλα δείχνουν, η σκοπιμότητα έφτιαξε τη νομιμότητα. Ποια είναι τα αποτελέσματα του διαγωνισμού, ο οποίος και με απόφαση της Δικαιοσύνης είναι καλά καμωμένος;

* Οι ίδιοι που παρέχουν την υπηρεσία μεταφοράς σήματος (Digea - πωλητές) είναι οι ίδιοι οι οποίοι την αγοράζουν (οι τηλεοπτικοί σταθμοί - πελάτες). Με άλλα λόγια, συμπίπτουν ο πάροχος δικτύου μεταφοράς με τον πάροχο περιεχομένου.

* Ο πάροχος δικτύου είναι μονοπώλιο. Κι αυτό γιατί υπήρξε... πρόνοια, εγκαίρως να πέσει μαύρο στην ΕΡΤ από την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου, που σημαίνει ότι αναγκαστικά και η ΕΡΤ έγινε πελάτης της Digea. Αναγκαστικοί πελάτες είναι και όλα τα περιφερειακά κανάλια σε όλη τη χώρα.

* Το τίμημα για τη δραστηριότητα της Digea ορίστηκε σε 18 εκατ. ευρώ, όταν οι τηλεπικοινωνίες για φάσμα χαμηλότερης ποιότητας καταβάλλουν περί τα 350 εκατ. ευρώ.

Σε όλα αυτά, με δεδομένες τις αλλεπάλληλες ενστάσεις των περιφερειακών καναλιών αλλά και εκπροσώπων από απομακρυσμένες περιοχές ότι το σήμα της Digea δεν φτάνει, η Δικαιοσύνη είπε όλα καλά.

Πώς όλα καλά όμως, όταν η κακή λειτουργία της Digea αναγνωρίζεται και από την ίδια την ΕΕΤΤ (που έχει την ευθύνη για τον διαγωνισμό), η οποία έχει επιβάλει πρόστιμα ύψους άνω των 270.000 ευρώ τον τελευταίο ενάμιση χρόνο; Πρόστιμα μάλιστα που αφορούν την ανάπτυξη και τη λειτουργία του δικτύου, κατά παράβαση των όρων της άδειας και του νόμου; Και πρόστιμα για τη μη αδιάλειπτη παροχή υπηρεσιών;

Κατά τα λοιπά, η Digea ενημερώνει ότι κατέβαλε χθες τη δεύτερη δόση για το δικαίωμα εκμετάλλευσης του φάσματος, ύψους 3,7 εκατ. ευρώ. Ενημερώνει επίσης ότι οι μέτοχοί της προχώρησαν σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου κατά 4,9 εκατ. ευρώ, και με αυτόν τον τρόπο «είναι συνεπής στις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει έναντι του κράτους».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL