Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Εκδήλωση για τη λογοκρισία Ανοικτή συζήτηση την Παρασκευή 10 Μαρτίου, στις 19.30 στο Booze, Κολοκοτρώνη 57, διοργανώνει το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ με αφορμή την έκδοση του συλλογικού τόμου “Η λογοκρισία στην Ελλάδα”. Την έκδοση θα παρουσιάσουν οι επιμελητές, Πηνελόπη Πετσίνη και Δημήτρης Χριστόπουλος, ενώ θα μιλήσουν ο ιστορικός Αντώνης Λιάκος, ο σκιτσογράφος Ανδρέας Πετρουλάκης και ο τέως υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης. Τη συζήτηση συντονίζει ο δημοσιογράφος Αλέξης Οικονομίδης. Θα ακολουθήσει ελληνική και ξένη λογοκριμένη μουσική, σε επιμέλεια του ραδιοφωνικού παραγωγού της ΕΡΑ, Άκη Έβενη.

Μαύρο στη Χρυσή Αυγή από την ΕΡΤ Στην εφαρμογή του νόμου για την εκφορά ρατσιστικού και μισαλλόδοξου λόγου -που βρίσκεται σε ισχύ τουλάχιστον πέντε χρόνια- προχώρησε η ΕΡΤ πρώτη φορά με αφορμή ομιλία Μιχαλολιάκου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Χρυσής Αυγής. Ήδη το πράσινο φως είχε δώσει το ΕΣΡ με απόφασή του, την οποία ορισμένοι εξέλαβαν ως «πετάει το μπαλάκι στην ΕΡΤ». Η αλήθεια είναι ότι η ΕΡΤ και όλοι οι τηλεοπτικοί σταθμοί έχουν χρέος, ως και δημοσιογραφικοί ειδησεογραφικοί οργανισμοί, να ελέγχουν το περιεχόμενο της ειδησεογραφίας που μεταδίδουν για τυχόν ρατσιστικές αναφορές. Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΡΤ να μην μεταδώσει την ομιλία «γιατί είναι διάσπαρτη από ρητορική μίσους και ρατσιστικού λόγου» καλωσορίστηκε από το κοινό.

Εκπρόσωποι Ψηφοφορία για την εκλογή εκπροσώπων ανακοινώνει η Εφορευτική Επιτροπή της ΕΣΗΕΑ για την Παρασκευή 10 Μαρτίου. Πρόκειται για εκπροσώπους των δημοσιογράφων στο Μεικτό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ στην τηλεόραση Έψιλον TV και στις εφημερίδες “Καθημερινή”, “Έθνος”, “Documento”, “Ύπαιθρος Χώρα”. Υποψηφιότητες μπορούν να υποβληθούν έως την Πέμπτη 2 Μαρτίου.

Διακοπή των διαφημιστικών σποτ στο Mega; Αρνητική ήταν η απάντηση των τραπεζών στο αίτημα να ανοίξουν έναν λογαριασμό ώστε να καταβάλλονται έναντι μισθοί στους εργαζόμενους του Mega ώστε να συνεχίσει να εκπέμπει το κανάλι και να έχει έσοδα από διαφήμιση. Οι τράπεζες παρέπεμψαν στους μετόχους του καναλιού (Μπόμπολα, Βαρδινογιάννη), οι οποίοι έχουν συμφωνήσει σε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου ύψους 6 εκατ. ευρώ, από τα οποίο θα αρκούσαν τα μισά για να επαναλειτουργήσει το κανάλι. Την ίδια ώρα οι τράπεζες και οι μέτοχοι επωφελούνται από τη συνέχιση λειτουργίας του σταθμού, καθώς αποπληρώνονται οι οφειλές, δεδομένου ότι το συνολικό έσοδο από διαφήμιση στο κανάλι, την περίοδο που εκπέμπει με επαναλήψεις, υπολογίζεται σε περισσότερα από 30 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι αναμένεται να προχωρήσουν από σήμερα σε διακοπή της προβολής διαφημιστικών μηνυμάτων, σύμφωνα με προηγουμενη απόφαση της συνέλευσής τους.

Έφυγε από τη ζωή η Ντίκη Μακαρίου. Τον θάνατο της δημοσιογράφου, σε ηλικία 58 ετών, μετά από μακροχρόνια ασθένεια ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ. Η Ντίκη Μακαρίου εργαζόταν στην ΕΡΤ από το 1984. Εργάστηκε σε πολλές ειδησεογραφικές εκπομπές, ενώ από το 1990 ήταν στέλεχος στο τμήμα εξωτερικών ειδήσεων και αργότερα προϊσταμένη των διεθνών ειδήσεων. Ήταν απόφοιτος Ιταλικής Φιλολογίας, είχε άδεια ασκήσεως επαγγέλματος ξεναγού, ενώ υπήρξε επιστημονική συνεργάτις στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η κηδεία της θα γίνει σε κλειστό οικογενειακό κύκλο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL