Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Εκλογές ΕΔΟΕΑΠ Εκλογές για τις 8 και 9 Μαρτίου προκήρυξε ο ΕΔΟΕΑΠ από τις 12 Φεβρουαρίου, καθώς η θητεία των μελών του Δ.Σ. λήγει στις 12 Μαρτίου. Ήδη, τρεις από τις τέσσερις Ενώσεις των οποίων τα μέλη είναι μέτοχοι του οργανισμού απέστειλαν αιτήματα για παράταση της θητείας του σημερινού Δ.Σ. και μετάθεση της ημερομηνίας των εκλογών. Πρόκειται για την ΕΠΗΕΑ, την ΕΠΗΕΘ και την ΕΣΗΕΜΘ.

Π. Σκουρλέτης για αναληθή είδηση Να αποδείξει τους ισχυρισμούς του ή να ανασκευάσει από την ίδια εκπομπή στο Action 24 ζητάει το γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη από τον δημοσιογράφο Χρ. Κώνστα. Ο Χρ. Κώνστας ισχυρίστηκε ότι το γραφείο στελεχώνεται από 54 άτομα, των οποίων οι μηνιαίες αμοιβές ξεπερνούν τα 2.036 ευρώ τον μήνα. Ο υπουργός ενημερώνει ότι στο γραφείο του εργάζονται 17 στελέχη (34 λιγότερα: μετακλητοί υπάλληλοι 5, ειδικοί σύμβουλοι 8, δημοσιογράφοι 2, ειδικό επιστημονικό προσωπικό 2), με αμοιβές όπως ορίζονται από το ενιαίο μισθολόγιο του Δημοσίου, ήτοι 700 - 1.350 ευρώ τον μήνα, ανάλογα με το κλιμάκιο. Ανάλογα καταβάλλεται η υπερωριακή εργασία. Πρόσθετες αμοιβές, πιστωτικές κάρτες, τηλέφωνα, έξοδα παραστάσεως, ταξίδια, βενζίνες κ.λπ. υφίστανται στον φανταστικό κόσμο που κατασκευάζει ο κ. Κώνστας, υποστηρίζει το γραφείο του υπουργού και συμπληρώνει ότι θα ήταν ενδιαφέρουσα μια σύγκριση του μισθολογίου με τις προ του 2015 κυβερνήσεις.

Eurovision 2017 Τα τρία υποψήφια τραγούδια για τη Eurovision, σε μουσική και παραγωγή του Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους των John Ballard και Romy Papadea, που ερμηνεύει η Demy, παρουσιάζει η ΕΡΤ τη Δευτέρα 6 Μαρτίου και καλεί τους τηλεθεατές να ψηφίσουν αυτό που επιθυμούν να αντιπροσωπεύσει την Ελλάδα στον διαγωνισμό, στο Κίεβο της Ουκρανίας. Την απόφαση για το τραγούδι θα λάβουν οι τηλεθεατές, μαζί με εννέα κριτικές επιτροπές από εκπροσώπους συλλόγων της ομογένειας. Την εκδήλωση παρουσιάζουν ο Αντώνης Λουδάρος και η δημοσιογράφος Έλενα Μπουζαλα. Τα έσοδα από τα γραπτά μηνύματα και τις κλήσεις θα διαθέσει η ΕΡΤ σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Η ΕΡΤ τιμά τη μνήμη του Νίκου Κούνδουρου Την εκπομπή «Νίκος Κούνδουρος 1956», από τη σειρά "Η Ιστορία των Χρόνων μου" του Α. Κοβότσου, ψηφιοποίησε και παρουσιάζει το Αρχείο της ΕΡΤ. Η εκπομπή, παραγωγής 2003, φιλοξενεί τον σκηνοθέτη, ο οποίος αυτοπαρουσιάζεται εστιάζοντας την αφήγησή του στο 1956, χρονιά προβολής της ταινίας του «Ο Δράκος». Με σημείο αναφοράς την ταινία, ο Κούνδουρος μιλάει για την εποχή που γυρίστηκε, για τις διώξεις των κομμουνιστών και την αλλαγή του τοπίου της Αριστεράς με την ανάληψη της εξουσίας στη Σοβιετική Ένωση από τον Νικίτα Χρουστσόφ και την απομάκρυνση του Νίκου Ζαχαριάδη από την ηγεσία του ΚΚΕ. Παράλληλα, αναφέρεται στον κεντρικό ήρωα της ταινίας, «τον πανικόβλητο Ρωμιό της εποχής», που ενσαρκώνει ο Ντίνος Ηλιόπουλος, στην κακή υποδοχή που της επιφύλαξε η κριτική, αλλά και στην απήχηση που είχε στα λαϊκά στρώματα. Στην εκπομπή παρουσιάζονται πλάνα από την ταινία και αρχειακό υλικό της εποχής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL