Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Λύση για τις αμοιβές στο ΕΣΡ με τροπολογία νόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Λύση για τις αμοιβές στο ΕΣΡ με τροπολογία νόμου

Τροπολογία για τη ρύθμιση της αμοιβής των μελών του ΕΣΡ προωθήθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί άμεσα, προκειμένου να πάρει τέλος η «λευκή απεργία» της ανεξάρτητης αρχής, που κρατάει πίσω τη διαδικασία για τις άδειες, αλλά και το έργο της αρχής συνολικά. Με τον τρόπο αυτόν, δίνεται απάντηση και σε ψιθύρους που ακούγονται το τελευταίο διάστημα, ότι δήθεν η κυβέρνηση βάζει εμπόδια στο ΕΣΡ για να μην προχωρήσει την αδειοδοτική διαδικασία για τους τηλεοπτικούς σταθμούς.

Την ίδια ώρα το γραφείο του Νίκου Παππά, απαντώντας στην τομεάρχη της Ν.Δ. Α. Ασημακοπούλου, αρμόδιας για το πεδίο των ΜΜΕ, σημειώνει το «χαμηλό επίπεδο και τους χυδαίους χαρακτηρισμούς» εναντίον του κ. Παππά και υπογραμμίζει το «μόνιμο αίτημα να μην υπάρξουν άδειες και τίμημα για τους τηλεοπτικούς σταθμούς». Μιλώντας Στο Κόκκινο εξάλλου, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής σημείωσε ότι η Ν.Δ. δεν θέλει να γίνει καμία διαδικασία και ουσιαστικά επιστρέφει στην επί τρεις δεκαετίες θέση της: ως κυβέρνηση δεν έκανε ποτέ διαδικασία αδειοδότησης και για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝ.ΕΛΛ. υποστήριζε ότι δεν υπάρχει δυνατότητα ή νομιμοποιητική βάση.

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εξέφρασε την πίστη του ότι η διεξαγωγή του νέου διαγωνισμού θα γίνει «πολύ σύντομα», αν και σε αυτό το ερώτημα «το ΕΣΡ πρέπει να απαντήσει».

Με την τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών σχετικά με τις «ευρωπαϊκές πολιτικές κομμάτων και ιδρυμάτων», ρυθμίζεται η αμοιβή των συνταξιούχων μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών, προκειμένου να αρθούν τα αντικίνητρα για τη στελέχωσή τους. Η τροπολογία τροποποιεί το αρ. 13 του Ν. 2703/1999 ως εξής:

«Στους συνταξιούχους που υπηρετούν σε θέσεις της Προεδρίας της Δημοκρατίας, με οποιαδήποτε σχέση, καθώς και σε θέσεις προέδρου, αντιπροέδρου και μελών των συνταγματικά κατοχυρωμένων ανεξάρτητων αρχών και της Κεντρικής Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής, δύναται να καταβάλλεται ειδική κατ' αποκοπήν μηνιαία αποζημίωση λόγω των ιδιαίτερων απαιτήσεων των θέσεων αυτών, για την κάλυψη πραγματικών δαπανών στις οποίες υποβάλλονται κατά την άσκηση του λειτουργήματός τους».

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση θα ορίζεται το ύψος της αποζημίωσης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL