Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.4°C17.6°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.1°C14.9°C
1 BF 61%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
1 BF 72%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
11.8°C12.7°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
9 °C
8.9°C10.7°C
0 BF 81%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Θα κόψουν τη ροή των διαφημιστικών εσόδων οι εργαζόμενοι του Mega; Τελεσίγραφο προς κάθε ενδιαφερόμενο στέλνουν οι εργαζόμενοι του Mega, οι οποίοι συμπληρώνουν 8 μήνες απλήρωτοι. Μετά από συνέλευση που πραγματοποίησαν χθες, θέτουν το τέλος του Φεβρουαρίου ως το απώτερο όριο της αντοχής τους. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν ότι αν μέχρι την ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους, θα προχωρήσουν από την 1η Μαρτίου σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Αυτό σημαίνει ότι στα διαφημιστικά breaks αντί για διαφημίσεις θα μεταδίδεται το αίτημα για πλήρη εξόφληση των δεδουλευμένων. Η εφαρμογή αυτής της πρακτικής κλείνει τη στρόφιγγα των εισροών από διαφήμιση -που υπολογίζεται περί τα 2,5 εκατ. ευρώ μηνιαίως- ποσά τα οποία κατευθύνονται στις τράπεζες και άλλες υποχρεώσεις του σταθμού, αφήνοντας τους εργαζόμενους συστηματικά απλήρωτους.

Παρέμβαση του ΕΣΡ ζητάει το Mega Εν τω μεταξύ, το Mega, προκειμένου να αποσοβήσει τον κίνδυνο να πέσει "μαύρο" στο σήμα του από την Digea -λόγω χρέους 1 εκατ. ευρώ- απέστειλε εξώδικο προς το ΕΣΡ, σύμφωνα με δημοσιεύματα. Τα δημοσιεύματα επικαλούνται πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες το Mega καλεί το ΕΣΡ να συμπράξει από κοινού με την ΕΕΤΤ, όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία και τη νομολογία, απέναντι στην απαίτηση της Digea να υποβαθμίσει το σήμα του καναλιού. Η εταιρεία πάροχος δικτύου δεν μπορεί να προβαίνει σε υποβάθμιση της ποιότητας του σήματος ενός τηλεοπτικού σταθμού, αν δεν έχει εξασφαλίσει τη σχετική σύμπραξη του ΕΣΡ. Αυτό ορίζεται στην 95/2017 απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, όπως επικαλείται το Mega.

Δυναμικά το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 Δυναμικά τη μάχη της ενημέρωσης δίνει το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης με τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, κάθε μέρα στις 9.00 το βράδυ. Ούτε χθες έλειψαν τα αποκλειστικά ρεπορτάζ, μεταξύ των οποίων: ** Πώς το προεκλογικό κλίμα στην Ευρώπη οδηγεί στην αλλαγή μείγματος πολιτικής με υποχώρηση της λιτότητας. ** Με αφορμή τα επεισόδια στο Ωραιόκαστρο, η άλλη όψη στην υποδοχή και τη φιλοξενία προσφύγων: ο 18χρονος Καμάλ από το Αφγανιστάν μιλάει στην κάμερα. ** Το μεγάλο φαγοπότι στο Γηροκομείο Αθηνών. Ρεπορτάζ για τις οικονομικές ατασθαλίες στο ίδρυμα.

Στάσεις εργασίας στην ΕΡΤ Ξεκινούν από σήμερα από τις 12:00 έως τις 15:00 και αύριο Πέμπτη από τις 15:00 έως τις 18:00, με απόφαση της ΠΟΣΠΕΡΤ. Πραγματοποιούνται για «τα χρονίζοντα προβλήματα που εντείνουν τις αδικίες, με αντίκτυπο στο ομαλό εργασιακό κλίμα, αλλά κυρίως στο παραγόμενο έργο της ΕΡΤ», όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση. Ζητούν επίσης άμεση συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό Νίκο Παππά, καθώς και με τη διοίκηση της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ ζητούν πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού σε ειδικότητες σε όλη την επικράτεια, να σταματήσουν οι εργολαβίες, να απεξαρτηθούν από την Digea, αποπληρωμή εξαιρέσιμων της περιόδου Νοέμβριος 2012 - Ιούνιος 2013, νέο ενιαίο μισθολόγιο και ίση μεταχείριση για όλο το προσωπικό της ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL