Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
16.2°C19.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.2°C18.2°C
1 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
12.0°C14.9°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
15.4°C17.8°C
2 BF 70%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C14.5°C
0 BF 62%
Βολές κατά Παππά προς υπεράσπιση Μητσοτάκη / Η Ν.Δ. δεν θέλει καμιά διαδικασία αδειοδότησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Βολές κατά Παππά προς υπεράσπιση Μητσοτάκη / Η Ν.Δ. δεν θέλει καμιά διαδικασία αδειοδότησης

Στη «συνταγματική τάξη», κατά πώς τη συμφέρει βέβαια, προστρέχει η Νέα Δημοκρατία προκειμένου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα: το πώς δηλαδή ο πρόεδρός της καλεί μια ανεξάρτητη αρχή, το ΕΣΡ, να μην εφαρμόσει τον νόμο για την αδειοδότηση των καναλιών, που ψηφίστηκε από τη Βουλή, αλλά να περιμένει τις αποφάσεις του ΣτΕ επί των προσφυγών -περίπου 70 τον αριθμό- που έχουν καταθέσει οι ιδιοκτήτες των τηλεοπτικών σταθμών.

Στην παρατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραποιεί την πραγματικότητα για να υπερασπιστεί τους καναλάρχες», η Ν.Δ. απαντά ότι «υπηρετεί με σεβασμό τη συνταγματική τάξη». Και συμπληρώνει ότι δεν δέχεται «μαθήματα συνταγματικότητας από την κυβέρνηση που με έναν αντισυνταγματικό νόμο επιχείρησε να ελέγξει την πολυφωνία και τον πλουραλισμό».

Στην παρατήρηση του ΣΥΡΙΖΑ για την «τακτική του προέδρου της Ν.Δ. να υπονομεύει συστηματικά το δημόσιο συμφέρον, το οποίο με θράσος επικαλείται», η Ν.Δ. επιμένει ότι «καμία διαδικασία δεν πρέπει να κινηθεί, πριν το ΣτΕ εξετάσει το σύνολο των σχετικών προσφυγών κατά του 'νόμου Παππά'». Όταν γνωρίζει καλά η Ν.Δ. ότι το ΣτΕ δεν πρόκειται να εξετάσει το επόμενο διάστημα καμία προσφυγή.

Επιχειρώντας η Ν.Δ. να υπερασπιστεί τον Κυρ. Μητσοτάκη επιτίθεται στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά, τον οποίο χαρακτηρίζει «αποτυχημένο υπουργό - καναλάρχη των βοσκοτοπίων της Ιθάκης». Καταλήγει μάλιστα η Ν.Δ. να χαρακτηρίζει την αδειοδότηση «καθεστωτικά σχέδια του κ. Παππά και των φίλων του», τα οποία, όπως σημειώνει, «δεν θα επιτρέψουμε, ως Νέα Δημοκρατία, να εξυπηρετηθούν εις βάρος του ΕΣΡ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, μετά το χθεσινό δημοσίευμα της "Αυγής", που αποκάλυψε επιστολή Μητσοτάκη στο ΕΣΡ για να μην προχωρήσουν οι άδειες, σημειώνει ότι ο πρόεδρος της Ν.Δ. «ζητά ευθέως τη διαιώνιση του καθεστώτος ασυδοσίας που επικρατεί εδώ και σχεδόν 30 χρόνια στο τηλεοπτικό τοπίο επικαλούμενος εκκρεμείς δικαστικές αποφάσεις». Και τον καλεί να δημοσιοποιήσει το σύνολο της επιστολής του προς την ανεξάρτητη αρχή. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει:

«Η Ν.Δ. του κ. Μητσοτάκη κάνει ότι δεν καταλαβαίνει. Το μόνο που την απασχολεί είναι το πώς θα γίνει αρεστή στους καναλάρχες. Υπενθυμίζουμε, για άλλη μια φορά, ότι σύμφωνα με την πρόσφατη απόφαση του ΣτΕ οι συχνότητες αποτελούν σπάνιο δημόσιο πόρο και άρα δεν μπορούν να είναι απεριόριστες.

Επίσης ότι η ανάγκη να ξεκινήσουν άμεσα και τάχιστα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών δεν αποτελεί μόνο πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αποτυπώνεται σαφέστατα και από το ίδιο το ΣτΕ, το οποίο ζητά να τερματιστεί, επιτέλους, ένα καθεστώς παρανομίας που διαρκεί ήδη 27 χρόνια.

Είτε αρέσει είτε όχι στη Ν.Δ. και τους φίλους της, αδειοδότηση θα γίνει, τίμημα για το Ελληνικό Δημόσιο, υπέρ των πολιτών, θα υπάρξει. Ας το πάρουν πια απόφαση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL