Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ν. Παππάς: Φτάνει πια με την υποκρισία!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Φτάνει πια με την υποκρισία!

Ενώ μαίνεται στο παρασκήνιο ο επιχειρηματικός πόλεμος στο πεδίο της τηλεόρασης, που σε αυτή τη φάση θα μπορούσε να έχει τον τίτλο «Όλοι εναντίον Mega» ή επίσης «δρυός πεσούσης...», επισήμως τα πυρά κατευθύνονται προς την κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί η εντύπωση της εσωτερικής συνοχής και να εμφανιστεί ένα κατ' επίφαση αρραγές μέτωπο «καναλαρχών». Με ζητούμενα τη νομιμότητα, ιδίως στις πληρωμές της Digea, δήθεν τις θέσεις εργασίας, αλλά και την... αλλεργία σε οποιαδήποτε υποχρέωση καταβολής τιμήματος για τη λειτουργία των καναλιών, οι ιδιοκτήτες επιχειρούν να δείξουν συσπειρωμένοι εναντίον του κοινού εχθρού, της κυβέρνησης.

Αφορμή στάθηκε η συνάντηση προχθές του υπουργού αρμόδιου για θέματα Ενημέρωσης Νίκου Παππά με τους εργαζόμενους του Mega, απλήρωτους επί 8 μήνες, αλλά και παρέμβαση που επιχείρησε ο κ. Παππάς από τη σελίδα του στο fb, με την οποία θέτει θέματα ανταγωνισμού και λειτουργίας της τηλεοπτικής αγοράς παρουσιάζει ακριβώς τη σημερινή κατάσταση:

α) Οι μέτοχοι της Digea, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν "μαύρο" σε ένα κανάλι-ανταγωνιστή τους. Δηλαδή στο Mega.

β) Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: Να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι.

Η ανάρτηση του υπουργού έχει ως εξής:

«Η ιδιοκτησία του Mega επέλεξε να οδηγήσει τους εργαζόμενους σε αδιέξοδο. Το κανάλι βρίσκεται σε οριακό σημείο και οι πλούσιοι μέτοχοί του επιμένουν να μη βάζουν το χέρι στην τσέπη.

Τι ακριβώς λένε σήμερα οι ιδιοκτήτες;

Τι λένε όσοι φώναζαν, πριν και μετά τον διαγωνισμό για τις άδειες, ότι θα χάνονταν θέσεις εργασίας;

Τι λένε αυτοί που εξαπέλυσαν λυσσαλέο πόλεμο κατά της -προβλεπόμενης απο το Σύνταγμα- αδειοδότησης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι θέλει να ρίξει "μαύρο" στα κανάλια;

Σήμερα, οι μέτοχοι της Digea, οι υπόλοιποι καναλάρχες δηλαδή, επιδιώκουν -χωρίς προσχήματα- να ρίξουν "μαύρο" σε ένα κανάλι - ανταγωνιστή τους.

Με αφορμή μια οφειλή, η ιδιωτική εταιρεία Digea διεκδικεί για τον εαυτό της ρόλο υπέρτατου κριτή: να αποφασίζει ποιος θα εκπέμπει και ποιος όχι.

Οι ίδιοι που ισχυρίζονταν ότι μπορούν να εκπέμπουν άπειρα κανάλια, τώρα πασχίζουν να μας πείσουν ότι όσα λειτουργούν σήμερα είναι πολλά.

Πρόκειται για τυπική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων, στο μέσο της οποίας βρίσκονται οι εδώ και μήνες απλήρωτοι εργαζόμενοι του σταθμού.

Όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Να προστατευτούν οι θέσεις εργασίας.

Οι μέτοχοι είτε να χρηματοδοτήσουν το κανάλι, είτε να βρουν επενδυτή.

Φτάνει πια με την υποκρισία.

ΥΓ.: Αλήθεια, σε περίπτωση που τα πράγματα πάνε στραβά για το Mega, οι ιδιοκτήτες των άλλων καναλιών, αυτοί που δήθεν κόπτονταν για την απασχόληση, δεσμεύονται να απορροφήσουν στις επιχειρήσεις τους ολους τους εργαζόμενους που θα μείνουν χωρίς δουλειά;»

Οι ίδιοι δηλαδή οι μέτοχοι των καναλιών που κόπτονταν ως τώρα για τους εργαζόμενους και τις θέσεις εργασίας, που θα τις καταργούσε δήθεν ο Νίκος Παππάς με την αδειοδότηση, είναι οι ίδιοι που επιχειρούν τώρα, μέσω της Digea, να καταργήσουν και τις θέσεις εργασίας, και μαζί έναν ανταγωνιστή τους. Η ανησυχία φάνηκε ιδιαίτερα μετά τη συνάντηση του Ν. Παππά με τους εργαζόμενους του Mega, στους οποίους υποσχέθηκε ότι θα μελετήσει εάν μπορεί να περάσει ρύθμιση ώστε να διευκολύνεται η μισθοδοσία εργαζομένων σε επιχειρήσεις που βρίσκονται με δεσμευμένους τους λογαριασμούς ή σε στάδιο πριν ή κατά τη διάρκεια εκκαθάρισης.

Με ανακοίνωσή της η Ένωση ιδιοκτητών τηλεοπτικών σταθμών (ΕΙΤΗΣΕΕ) ισχυρίζεται πως ο Νίκος Παππάς «χρησιμοποιεί την απόγνωση των εργαζομένων του τηλεοπτικού σταθμού Mega για να μεταθέσει τις προσωπικές του ευθύνες σε άλλους» και θυμίζει τον... κίνδυνο προ μηνών να μείνουν άνεργοι 2.000 εργαζόμενοι... Θυμίζουν επίσης όλη την κυβερνητική πολιτική για τα ΜΜΕ που τους υποχρεώνει να βάλουν το χέρι στην τσέπη έπειτα από 27 χρόνια ανομίας: Τον ειδικό φόρο τηλεόρασης 20%, το υπό θεσμοθέτηση 10% επί του τζίρου για την οπτικοακουστική παραγωγή, την ηλεκτρονική πλατφόρμα για την αγορά διαφήμισης, ώστε τα έσοδα των σταθμών να είναι διαφανή, αλλά και την υποχρέωση των τραπεζών να υπακούουν στους νόμους και να μην δανείζουν υπερχρεωμένες επιχειρήσεις.

Όπως λέει η ΕΙΤΗΣΕΕ, «...μη επιτρέποντας στον τραπεζικό τομέα να επιδείξει την οποιαδήποτε ευελιξία, μέσα στο πλαίσιο του νόμου, για να συμβάλουν στην αναδιάρθρωση των οικονομικών των μέσων ενημέρωσης που βρίσκονται σε κρίση». Λογικό. Αναδιάρθρωση των ΜΜΕ τους από τις τράπεζες, τις οποίες ανακεφαλαιοποιεί ο ελληνικός λαός. Συμφέρον.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL