Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.9°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C18.3°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.0°C16.0°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.1°C17.8°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.3°C16.9°C
3 BF 51%
Περιοδεία του Νίκου Παππά στη Μεσσηνία / "Μπορούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να εδραιώσουμε την ανάπτυξη"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιοδεία του Νίκου Παππά στη Μεσσηνία / "Μπορούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να εδραιώσουμε την ανάπτυξη"

Ο Ν. Παππάς με εργαζόμενους στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας

Σειρά επαφών με τοπικούς φορείς στη Μεσσηνία είχε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς στο πλαίσιο περιοδείας του με αφορμή τη συμπλήρωση δύο χρόνων της κυβέρνησης. Ο υπουργός δήλωσε περισσότερο αισιόδοξος μετά τις επαφές του στη Μεσσηνία: «Συνάντησα ανθρώπους που πιστεύουν στον τόπο τους, ξέρουν τα προβλήματα, όπως και τις λύσεις. Μπορούμε, ενώνοντας τις δυνάμεις μας, να εδραιώσουμε την ανάπτυξη».

Ο υπουργός επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, όπου είχε την ευκαιρία να συμμετάσχει σε σύσκεψη με τη συμμετοχή μελών του και εκπροσώπων επαγγελματιών της περιοχής. Ενημέρωσε για τις πρωτοβουλίες που έχει πάρει η κυβέρνηση για τη στήριξη του μικρομεσαίου επαγγελματία και διαβεβαίωσε πως με την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης θα προχωρήσουν η μελέτη και η επίλυση σειράς ζητημάτων που αφορούν τον κλάδο.

Διπλασιασμός μισθών, εξοικονόμηση 200.000 ευρώ για το Νοσοκομείο

Κατά την επίσκεψή του στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας ο Νίκος Παππάς συναντήθηκε με τον διοικητή του Νοσοκομείου Γεώργιο Μπέζο και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ιδρύματος, καθώς και με γιατρούς και εργαζόμενους, αλλά και με εργαζόμενους από τους τομείς σίτισης, καθαριότητας και φύλαξης, οι οποίοι, ενώ εργάζονταν για εργολαβικές εταιρείες, ενώ πλέον έχουν υπογράψει ατομικές συμβάσεις εργασίας με το ίδρυμα. «Η μετάβαση στο νέο καθεστώς διπλασίασε τους μισθούς αυτών των εργαζομένων, ενώ υπήρξε εξοικονόμηση 200.000 ευρώ για το νοσοκομείο» σημείωσε ο υπουργός.

Αντιστρέφουμε την απαξίωση της Δημόσιας Υγείας

Ο Νίκος Παππάς διαβεβαίωσε όλους ότι «στόχος όλων μας είναι να αντιστρέψουμε τους όρους απαξίωσης της δημόσιας Υγείας. Με τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης έχει γίνει ήδη η αρχή». Διαπίστωσε ότι το νοσοκομείο «αξιοποιεί άψογα την αποφασιστικότητα της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας και προσθέτει σ’ αυτή και τη δική του ικανότητα να βελτιώνει την λειτουργία του, όπως έγινε με την εξοικονόμηση δαπανών». Ο υπουργός εξήγγειλε την ψηφιοποίηση όλων των διαδικασιών του Νοσοκομείου Καλαμάτας, με στόχο τη μείωση της γραφειοκρατίας και την εξοικονόμηση χρημάτων.

Συμμετοχή στη νέα ψηφιακή εποχή

Θέματα συμμετοχής της περιοχής στη νέα ψηφιακή εποχή, αλλά και χρονίζοντα θέματα, τα οποία οξύνθηκαν μετά το 2010, συζήτησε ο Ν. Παππάς σε συνάντηση εργασίας με την αντιπεριφερειάρχη Μεσσηνίας Ελένη Αλειφέρη και τους δημάρχους των Δήμων της Μεσσηνίας στο διοικητήριο Καλαμάτας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL