Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Μεγάλο πάρτι και εκδηλώσεις για τα 11 χρόνια Στο Κόκκινο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μεγάλο πάρτι και εκδηλώσεις για τα 11 χρόνια Στο Κόκκινο

Ο 105,5 Στο Κόκκινο κλείνει φέτος 11 χρόνια και τα γιορτάζει με ένα μεγάλο party την Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου. 

Για ενδέκατη χρονιά, συνεχίζουμε να δίνουμε δυναμικά το παρών, σε μια δύσκολη εποχή για τα ΜΜΕ, με γνώμονα την δική μας αισθητική ματιά στην ενημέρωση, τη μουσική και τον πολιτισμό με το ίδιο πάντα πάθος και  μεράκι που μας διακατέχουν από την πρώτη ημέρα λειτουργίας μας. Στήριγμά μας αυτά τα έντεκα υπέροχα ραδιοφωνικά χρόνια δεν είναι άλλοι από τους ακροατές μας! 

Στο φετινό party μας, που γίνεται για τέταρτη συνεχή χρονιά, έχουμε σκοπό να καταλάβουμε την πόλη και τις γειτονιές της, ξεκινώντας, έτσι, τη δική μας, ιδιότυπη επανάσταση! Για το λόγο αυτό έχουμε δημιουργήσει 19 ξεχωριστά events σε 19 διαφορετικούς χώρους, που περιλαμβάνουν lives, συζητήσεις, dj sets, θεατρικές παραστάσεις, αλλά και ένα «Κόκκινο burger» που θα ετοιμάσει για εμάς ο γνωστός σεφ, Βασίλης Καλλίδης! 

Μείνετε συντονισμένοι στις εκπομπές του 105,5 Στο Κόκκινο και κερδίστε προσκλήσεις για τα events.

Talk Forward  αμφιθέατρο ΟΚΑΑ (19:30 – 20:30)

Ακαδημαϊκοί, chef, μουσικοί και καλλιτέχνες μιλούν για την τέχνη του δρόμου. Τη συζήτηση συντονίζει ο Μάκης Μηλάτος, δ/ντής του 105,5 Στο Κόκκινο.

Παράλληλα ο γνωστός Chef Βασίλης Καλλίδης ετοιμάζει, μόνο για εμάς, και κερνάει το Κόκκινο Burger!
Η βραδιά θα κλείσει με ένα ξεσηκωτικό live από την Orchestra Laou Laou με μπάλκαν – ρεμπέτικο ήχο από γνωστά ελληνικά τραγούδια και όχι μόνο. Η Orchestra Laou Laou αποτελείται από τους Μέλιο Κατσαμάκη (τρομπέτα, μπαγλαμά, γιουκαλίλι, φωνή), Λεωνίδα Μαριδάκη (κιθάρα, stombox, φωνή), Μενέλαο Μωραΐτη (τούμπα).  

*Με την υποστήριξη του ΟΚΑΑ (Οργανισμός Κεντρικών Αγορών και Αλιείας)

MUSIC MACHINE Διδότου 16 & Ασκληπιού, Κολωνάκι |19:30

Από τους Beat στο High Fidelity – Μουσική και Λογοτεχνία Είσοδος ελευθερη
O Θανάσης Μήνας συναντά τη Χίλντα Παπαδημητρίου και τον Γιώργο-Ίκαρο Μπαμπασάκη. 

Underflow Καλλιρρόης 39, Αθήνα |21:30

Hirollers + Dj set Θάλεια Καραμολέγκου
Το γνωστό Αθηναϊκό συγκρότημα που ξεσηκώνει με τους swing, rock ‘n’ roll, boogie και jive ρυθμούς του μας υπόσχεται ένα αξέχαστο live. Αμέσως μετά η  Θάλεια Καραμολέγκου αναλαμβάνει τη σκυτάλη στα decks του Underflow.

ATHENAEUM Κελάρι Αδριανού 3, Θησείο | 18:00

Οι φωνές του μέλλοντός μας  Είσοδος ελευθερη

Μια ζωντανή συνέντευξη - συναυλία με τους νέους ερμηνευτές –δημιουργούς της 4ης Ακρόασης της Μικρής Άρκτου. Συζητούν με την Φωτεινή Λαμπρίδη ο στιχουργός και εκδότης της Μικρής Άρκτου Παρασκευάς Καρασούλος και ο Γιάννης Βασιλόπουλος Συμμετέχουν οι νέοι δημιουργοί: Σπύρος Παρασκευάκος , Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης, Σπύρος Λούκος και Κώστας Τζάνος Ερμηνεύουν οι νέοι ερμηνευτές: Δημήτρης Βουτσάς, Θανάσης Βούτσας, Πολυξένη Καράκογλου, Δήμητρα Σελεμίδου

Δέκα 4 Αιγαίου & Κωνσταντινουπόλεως, Νέα Σμύρνη |21.30

Οι  Manouche Drome Trio σε ένα ξεσηκωτικό live με bossa nova, bolero, valse and swing μελωδίες από τις δεκαετίες  του ΄30, του ΄40 και του ΄50. Οι Manouche Drome Trio είναι: Δημήτρης Παρτσακλός κοντραμπάσο, Έλενα Μαμούρη κιθάρα, Δημήτρης Ψαλλίδας κιθάρα

GORILLA 11 Θησέως 9, Μαρούσι | 19.00 Είσοδος ελευθερη

Ο ποιητής Γιάνης Στίγκας και ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος διαβάζουν αποσπάσματα από το μυθιστόρημα «Λεσβία» και διαλέγουν μουσικές που αγαπούν.

Soiree de Votanique καστοριάς 37, Βοτανικός |22:00

Dj set με τον Γιάννη Θ. Πετρίδη και τον Μελέτη Μοίρα

ZOO  - Ζωοδόχου Πηγής 45, Χαλάνδρι | 21.00

Americana fest με τους:

Αθανασία Φωτεινέα
Grey River and the smoky Mountain
Sofia Filonos
Vicky Bee and the Acoustic Troubles

Ίλιον Plus  Κοδριγκτώνος 17, Αθήνα |22.00

Aggeliki Toubanaki & The Buzz Bastardz 
Η πολυσχιδής vocalist και δυναμική performer Αγγελική Τουμπανάκη μαζί τους δεξιοτέχνες και ξεχωριστούς Buzz Bastardz, μας ταξιδεύουν με τον πολυσυλλεκτικό world jazz και αυθεντικό τους ήχο σε μουσικές πέρα από πυξίδες και νόρμες.

Πέραν – Το καφέ αμάν της Πόλης Λεωφ. Δεκελείας 20, Ν. Χαλκηδόνα | 22.00

Στη σκηνή του «Πέραν, το καφέ αμάν της πόλης» σμίγουν δυο εξαιρετικοί κι αγαπημένοι καλλιτέχνες, ο αυθεντικός κι ανεπηρέαστος από τάσεις και μόδες Γιώργος Ξηντάρης και η μελωδική και γνήσια Κατερίνα Τσιρίδου, για να μας παρασύρουν σε ένα μουσικό ταξίδι 
σε ρεμπέτικα και λαϊκά μονοπάτια, με τραγούδια που δε χορταίνουμε να ακούμε και να χορεύουμε. Μαζί τους ο Αντώνης και ο Θοδωρής Ξηντάρης (μπουζούκι-φωνή) και ο Νίκος Πρωτόπαπας (κιθάρα-φωνή).

Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών / Αίθουσα Cinema Πειραιώς 256, Αγ. Ιωάννης Ρέντης Είσοδος με προαιρετική συνεισφορά

Ομάδα Πείρα(γ)μα: Ο κύκλος των μάταιων πράξεων του Σπύρου Τζόκα |21:30

Η παράσταση ακολουθεί το συγκλονιστικό οδοιπορικό του Ναπολέοντα Σουκατζίδη από την Προύσα που γεννήθηκε το 1909 έως και την εκτέλεσή του στο Σκοπευτήριο της Καισαριανής την Πρωτομαγιά του 1944, διαγράφοντας όλη την τραγική και συνάμα ηρωική διαδρομή της πατρίδας μας και της Αριστεράς όπως έχει καταγραφεί στο ιστορικό μυθιστόρημα του Σπύρου Τζόκα «Ο ΚΥΚΛΟΣ ΤΩΝ ΜΑΤΑΙΩΝ ΠΡΑΞΕΩΝ» (εκδόσεις ΕΥΜΑΡΟΣ). Τη θεατρική διασκευή και σκηνοθεσία υπογράφει η Αγγελική Κασόλα. Στο ρόλο του Ναπολέοντα Σουκατζίδη ο Γιάννης Καρούνης. Χαρά Λιουδάκη – Κυπραίου: η Ειρήνη Μελά

Ρομάντσο  Αναξαγόρα 3, Αθήνα |19:30  Είσοδος ελευθερη

«Φαντασία και Πολιτική στα Κόμικς» ο Νίκος Κουρμουλής συναντά τους 
-Λευτέρη Παπαθανάση
-Γιώργο Γούσια
-Παύλο Μεθενίτη & Θανάση Πέτρου

1002 Νύχτες Καραϊσκάκη 10, Ψυρρή | 22:00

Yiannis Kassetas Band 
Ο γνωστός σαξοφωνίστας-συνθέτης παρουσιάζει κομμάτια από τον τελευταίο δίσκο του αλλά και πειραγμένες διασκευές πάντα με την προσωπική του άποψη. Η μουσική του δημιουργεί εικόνες, αλλά και ιστορίες ενώ μας θυμίζει πάντα τις έντονες επιρροές του από την jazz funk μουσικές από τη σκηνή της Νέας Υόρκης. Μαζί του οι κορυφαίοι μουσικοί της ελληνικής σκηνής Σεραφείμ Μπέλλος στα ντραμς, Απόστολος Λεβεντόπουλος στην κιθάρα και Μάνος Λούτας στο μπάσο.

Σκίτσο Νέστορος 107,  Ίλιον  | 22.00

Dj Set  Μαρία Πανοσιάν

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά Ηρώων Πολυτεχνείου 32 και Βασιλέως Γεωργίου |20:30

Ο Καλιγούλας, το κορυφαίο έργου του βραβευμένου με Νόμπελ Αλμπέρ Καμύ, ανεβαίνει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, σε σκηνοθεσία Αλίκης Δανέζη Knutsen, με το Γιάννη Στάνκογλου στον ομώνυμο ρόλο, έναν πολυμελή θίασο εξαιρετικών ηθοποιών και πρωτότυπη μουσική live επί σκηνής από τον Blaine Reininger των Tuxedomoon. Περισσότερα για το έργο εδώ: http://www.dithepi.gr/el/events/?eid=4412

Ρινόκερος Ασκληπιού 22, Αθήνα | 22.00

Dj SET Ηρώ Κουμεντάκου

Six Dogs (υπόγειο) Αβραμιώτου 6-8 Μοναστηράκι | 21:30

Διαφορετικότητες Είσοδος ελευθερη

Ο Στυλιανός Τζιρίτας παρουσιάζει 4 καλλιτέχνες από τον underground ήχο στο υπόγειο του Six Dogs: Αντώνης Λιβιεράτος,  Big Fat Lips,  Bellerοphone και ((gildedbrute))  παρουσιάζουν τη δουλειά τους μπροστά στο κοινό. 

*Ο Αντώνης Λιβιεράτος είναι ενεργός μουσικά από το 1982 είτε ως solo καλλιτέχνης είτε ως μέλος των Κεφάλαιο 24 (a.k.a. Chapter 24), Dr.Atomik, Livieratos Ensemble. Παλιότερα και των Sigmatropic και Illegal Operation. Συνεργασίες με Σ. Δεμπόνο, Μ. Αγγελάκη, Σ. Μπαρκί, Σ. Τζιρίτα και άλλους. Έχει επίσης συνθέσει μουσική για τον κινηματογράφο όπως και για θεατρικές παραστάσεις.

*Ο Big Fat Lips είναι ο Νίκος Μαρδάκης. Έχει κυκλοφορίες σε φυσική και ηλεκτρονική μορφή και έχει συνεργαστεί στο παρελθόν με αρκετούς μουσικούς της εγχώριας σκηνής και έχει υπάρξει μέλος πολλών συγκροτημάτων και συλλογικών προσπαθειών.
Έχει εμφανιστεί σε συναυλιακά μέρη στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη αλλά και στο Λονδίνο ενώ έχει πάρει μέρος σε μουσικά φεστιβάλ διαφόρων διοργανώσεων.

Έχει επίσης γράψει τη μουσική για την παράσταση Pillowman (Θέατρο του Νέου Κόσμου/2011).

*O Δημήτρης Σαντζιλιώτης (δηλαδή ο Bellerophone) κυκλοφορεί μουσική για παραπάνω από 10 χρόνια. Χρησιμοποιεί αναλογικά μέσα, ηχογραφώντας σε πραγματικό χρόνο και ελάχιστη επεξεργασία.

* O ((gildedbrute)) είναι ο Δήμος Μαμαλούδης και έχει μέχρι στιγμής κυκλοφορήσει δύο δίσκους. Ο ίδιος περιγράφει το αμάλγαμα ήχων που παράγει ως μια πρόσμιξη shoe gaze, σκληρού ήχου και αφιονισμένης ρυθμολογίας.

Θέατρο Τέχνης Φρυνίχου14, Πλάκα |21:15

«Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» Ροζέ Βιτράκ

Το έργο ορόσημο του σουρρεαλιστικού κινήματος «Βικτώρ ή τα παιδιά στην εξουσία» του Ροζέ Βιτράκ (1928) -που πρωτοπαρουσιάστηκε στην Ελλάδα από τον Κάρολο Κουν κατά την περίοδο 1973-74- ανεβαίνει ξανά στο Θέατρο Τέχνης και για πρώτη φορά παγκοσμίως με τη μορφή μουσικού έργου, σε λιμπρέτο-μουσική Σταμάτη Κραουνάκη και σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. 

Εθνικό Θέατρο Πανεπιστημίου 48, Αθήνα | 19:00

«Οι Δαιμονισμένοι» το αριστούργημα του Φίοντορ Ντοστογιέφσκι σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αμπαζή

Σε μια επαρχιακή πολιτεία της τσαρικής Ρωσίας των μέσων του 19ου αιώνα, όπου ανθεί «η ελευθεριάζουσα σκέψη, η ακολασία και ο αθεϊσμός», κάτι μεγάλο είναι στα σκαριά. Η τοπική «πεντάδα» ανακηρύσσεται ως η εκλεκτή που θα δώσει το εναρκτήριο λάκτισμα της επανάστασης. Η δουλειά που έχει κάνει στην προετοιμασία ξεχωρίζει για τη διακριτικότητα, τη μεθοδικότητα και την αποτελεσματικότητά της. Το σημείο μηδέν είναι τώρα. Η θεωρία πρέπει να γίνει πράξη.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL