Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
Η... αγορά ρίχνει "μαύρο" στο Mega;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η... αγορά ρίχνει "μαύρο" στο Mega;

Τη «συμφέρουσα» λειτουργία του Mega εδώ και οκτώ μήνες -συμφέρουσα για μετόχους και τράπεζες και ριγμένους τους εργαζόμενους- απειλεί να... διαταράξει η Digea, η εταιρεία μεταφοράς του σήματος του καναλιού, στην οποία οφείλεται ποσό που αγγίζει το 1 εκατ. ευρώ. Τη λύση όπως φαίνεται δίνει η... αγορά, την οποία με θέρμη υποστήριζαν τα δημοσιογραφικά μεγαλοστελέχη του Mega μέχρι πρότινος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η Digea (στην οποία σημειωτέον συμμετέχει και το Mega) σε Δ.Σ. που πραγματοποίησε χθες το απόγευμα αποφάσισε να προχωρήσει σε «υποβάθμιση» του σήματος του καναλιού λόγω της οφειλής του 1 εκατ. ευρώ. Η «υποβάθμιση», ουσιαστικά η διακοπή του σήματος του καναλιού, προγραμματιζόταν να ξεκινήσει μέσα στο σαββατοκύριακο, όμως, όπως όλα δείχνουν, αναβλήθηκε για την ερχόμενη εβδομάδα προκειμένου να καταβληθεί μέρος των οφειλομένων. Εξάλλου το κανάλι έχει έσοδα από τις διαφημίσεις μηνιαίως περί τα 2,5 εκατ. ευρώ. Όπως όλα δείχνουν, το Mega δεν κινδυνεύει με «μαύρο» από καμία κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και κανέναν Νίκο Παππά, αλλά από την Digea, την ίδια την εταιρεία των καναλαρχών.

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, ήδη από τα τέλη του 2016, η Digea με αλλεπάλληλες επιστολές ζητάει την καταβολή των οφειλών. Τελευταία προθεσμία, κατά την οποία ζητούσε συνολική ρύθμιση οφειλών περίπου 8 μηνών, μάλιστα με εγγύηση τραπέζης, έληξε χθες, οπότε κινητοποιήθηκε η διαδικασία διακοπής του σήματος. Από την πλευρά του Mega υποστηρίζεται ότι το κανάλι βρίσκεται ήδη σε ρύθμιση για τα χρέη του στην Digea, τα οποία καταβάλλει κανονικά.

Με ανακοίνωσή τους εργαζόμενοι του Mega σημείωναν: «Το θέμα αφορά επιχειρηματικά συμφέροντα και σχετίζεται με την τηλεθέαση του καναλιού και τα διαφημιστικά του έσοδα. Πολλοί θα ήθελαν να δουν να βγαίνει από τη μέση ένας σημαντικός 'παίκτης' που ακόμα και σήμερα, χωρίς φρέσκο πρόγραμμα, καταφέρνει και βρίσκεται στις πρώτες θέσεις τηλεθέασης».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL