Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
18 °C
15.9°C19.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
13.8°C18.0°C
0 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.0°C14.4°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.9°C16.6°C
2 BF 74%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.4°C
0 BF 71%
"Σεφ Πάστα Βράστα" η νέα παιδική εκπομπή της ΕΡΤ από την οικογένεια Σοφιανού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Σεφ Πάστα Βράστα" η νέα παιδική εκπομπή της ΕΡΤ από την οικογένεια Σοφιανού

Νέα παιδική εκπομπή της ΕΡΤ κάνει πρεμιέρα σήμερα, ώρα 15.30 το μεσημέρι, από την ΕΡΤ2. Τίτλος της «Σεφ Πάστα Βράστα», μια παραμυθοπεριπέτεια με πολύ γέλιο και πολλά απρόοπτα. Συνδυάζει περιπέτειες και παραμύθια με τις κούκλες της οικογένειας Σοφιανού, παιχνίδι στο στούντιο, διαδραστική συμμετοχή των παιδιών από το σπίτι, προτάσεις για δημιουργική ενεργοποίησή τους, επαφή με τη φύση, καθώς και ρεπορτάζ απ’ όλη την Ελλάδα, όπου πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά.

Οι μαμάδες ίσως θυμούνται από τη δική τους παιδική ηλικία την οικογένεια Σοφιανού να μεταδίδει από την κρατική τηλεόραση τη «Φρουτοπία» και τους ήρωες της, τον Πίκο Απίκο, τον Αιμίλιο το Μήλο και τη Μάτα την Ντομάτα. Ίσως θυμούνται επίσης το Στούντιο Φούσκοι και του Κουτιού τα Παραμύθια από τους ίδιους κουκλο-παραγωγούς.

Από σήμερα οι «Σεφ Πάστα Βράστα» θα εκπέμπουν από έναν νέο κουκλότοπο, τη Μαμπρίβια, στον οποίο έχουν καταφύγει κούκλες και ήρωες παραμυθιών που έχουν ξεχαστεί, αλλά και αδέσποτα ζώα που έχασαν τους ανθρώπους που τα φρόντιζαν. Η ιστορία αρχίζει μ’ ένα αναπάντεχο γεγονός. Ένας μεγάλος σάκος πέφτει ξαφνικά ουρανοκατέβατος στη λιμνούλα με τα χρυσόψαρα. Από μέσα θα βγει, λίγο τραυματισμένος, ο γλυκούλης Σεφ Πάστα Βράστα, ο οποίος θα γίνει το νέο μέλος της κουκλοπαρέας και θα προκαλέσει πολλά αναπάντεχα, αλλά και πολύ γέλιο.

Μαζί με τους παρουσιαστές, τον Μιχάλη, τη Νεφέλη και τον μικρό Ιάσονα, αλλά και τον Σκούφη, τον Παταπούφ, τον μικρό γαϊδαράκο του κουκλότοπου, τον Μανωλάκη, αλλά και την υπόλοιπη κουκλοπαρέα, θα ζήσουν περιπέτειες, θα παίξουν πρωτότυπα παιχνίδια και θα κάνουν ρεπορτάζ από όλη την Ελλάδα. Τα κείμενα είναι της Ήβης Σοφιανού, η σκηνοθεσία, μουσική και επιμέλεια του Φαίδωνα Σοφιανού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL