Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
11.2°C14.8°C
3 BF 83%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
10.9°C13.9°C
2 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.9°C11.6°C
2 BF 79%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
15 °C
13.6°C16.8°C
5 BF 86%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Νέο αίτημα των εργαζομένων για ανοικτό λογαριασμό Χωρίς την εφημερίδα “Τα Νέα” χθες τα περίπτερα της χώρας, χωρίς αυτήν και σήμερα, ενώ καταβάλλονται προσπάθειες, εάν γίνει δυνατό, να κυκλοφορήσει το Σάββατο η έκδοση του Σαββατοκύριακου. Την ίδια ώρα οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ, ήδη επτά μήνες χωρίς καταβολή αποδοχών, επιχειρούν για μία ακόμη φορά να παρέμβουν για τη λειτουργία της εταιρείας με αίτημά τους στη Δικαιοσύνη. Ζητούν να παραμείνει ανοικτός ένας τραπεζικός λογαριασμός, ώστε να μπορεί να λειτουργεί η εταιρεία.

Το αίτημα, που αναμένεται να συζητηθεί σήμερα το μεσημέρι, ζητάει από το Πρωτοδικείο την ανάκληση της πρόσφατης προσωρινής διαταγής, ώστε να είναι εφικτή η εξασφάλιση χαρτιού και η καταβολή μέρους των δεδουλευμένων των εργαζομένων. Όπως υποστηρίζουν, η απόφαση να μην παραμείνει ανοικτός ο τραπεζικός λογαριασμός δημιουργεί συνθήκες ασφυξίας και δεν υπάρχει άλλος τρόπος για να παραμείνουν ενεργά τα ΜΜΕ του ΔΟΛ.

Η ΕΣΗΕΑ για τους δημοσιογράφους του “Documento” «Καμία απόπειρα στοχοποίησης των δημοσιογράφων που εργάζονται στην εφημερίδα ‘Documento’ δεν μπορεί να γίνει δεκτή» επισημαίνει με ανακοίνωσή της η ΕΣΗΕΑ. Αφορμή, όπως σημειώνει, «απαξιωτικές εκφράσεις κατά δημοσιογράφων που προσπαθούν να δώσουν περιεχόμενο σε μια στείρα πολιτική αντιπαράθεση και να δικαιολογήσουν πράξεις και παραλείψεις που τους βαρύνουν». Η ΕΣΗΕΑ «μαζί με τους συναδέλφους σε όλα τα ΜΜΕ υπερασπίζονται την ελευθερία του Τύπου απέναντι σε πολιτικές επιδιώξεις και επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως υπογραμμίζει το σωματείο των δημοσιογράφων.

Ευθύνες σε όλους από την ΕΤΙΤΑ Ευθύνες στην κυβέρνηση, στους μετόχους, στις τράπεζες, αλλά και στους ανταγωνιστές, επιρρίπτει με ανακοίνωσή της η Ένωση Τεχνικών Τηλεόρασης (ΕΤΙΤΑ) για τη μη καταβολή δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του Mega εδώ και μήνες. Απέναντι στις απαιτήσεις της Digea για τη μεταφορά του σήματος (ύψους 1 εκατ. ευρώ) η Ένωση βλέπει «τα υπόλοιπα κανάλια», τα οποία «απειλούν με "μαύρο" το Mega.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με την ΕΤΙΤΑ, «η κυβέρνηση σφυρίζει αδιάφορα», καθώς «τη βολεύει να μην βγαίνουν στον αέρα τα δελτία ειδήσεων του Mega». Επίσης «οι τράπεζες δεν φαίνεται να έχουν κάποιο πρόβλημα αφού βλέπουν τους δεσμευμένους λογαριασμούς του σταθμού να φουσκώνουν», ενώ «και οι μέτοχοι γιατί να ανησυχήσουν, αφού έχουν μια εταιρεία παρατημένη από αυτούς, που συνεχίζει όμως να είναι εν λειτουργία και που τους αποφέρει έσοδα, έστω κι αν αυτά είναι δεσμευμένα, χωρίς οι ίδιοι να ξοδεύουν ούτε ένα ευρώ».

Το «Άργος» και στις υπηρεσίες κούριερ Επεκτείνει τις δραστηριότητές του του πρακτορείο διανομής τύπου «Άργος» και στις υπηρεσίες κούριερ. Μέσω της Argos Courier Transportation (ACT), δίνεται η δυνατότητα σε επιχειρήσεις να μεταφέρουν τα εμπορεύματά τους σε όλη την Ελλάδα με ασφάλεια, γιατί η ACT: α. Παρέχει ιδιόκτητο σύγχρονο στόλο. β. Λειτουργεί 7 ημέρες την εβδομάδα, 24 ώρες το 24ωρο και συνδέεται με 7.500 σημεία πώλησης εφημερίδων. γ. Λειτουργεί σε όλη τη χώρα. δ. Δίνει τη δυνατότητα παρακολούθησης των αποστολών μέσω συστήματος on line.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL