Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.6°C18.5°C
1 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.6°C16.7°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
12.0°C14.4°C
2 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
10 °C
9.9°C14.6°C
0 BF 87%
Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο το αίτημα για ειδικό λογαριασμό στον ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απορρίφθηκε από το Πρωτοδικείο το αίτημα για ειδικό λογαριασμό στον ΔΟΛ

Τα τελευταία της φύλλα τυπώνει αυτές τις μέρες η εφημερίδα “Τα Νέα”. Αν και οι εργαζόμενοι, εξαντλημένοι έπειτα από μήνες χωρίς αμοιβή, δεν κατόρθωσαν στη χθεσινή τους συνέλευση να καταλήξουν σε κοινή απόφαση, συμφώνησαν ωστόσο ότι θα προχωρήσουν στην έκδοση της εφημερίδας και σήμερα, ενδεχομένως και ώς το τέλος της εβδομάδας.

Η απόρριψη χθες από το Πρωτοδικείο Αθηνών του αιτήματος της εταιρείας, που συνυπέγραψαν οι εργαζόμενοι, να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα και θα ικανοποιούνται στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες και καταβολή μισθών έναντι, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, έδειξε ότι τα περιθώρια είναι στενά. Η απόφαση του δικαστηρίου να μη λάβει κανένα μέτρο για τη συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας, τουλάχιστον ώς τις 3 Μαρτίου, με τη συνέχιση της δέσμευσης του συνόλου των εσόδων, δυσχεραίνει την έκδοση των εντύπων (“Βήμα” και “Νέα”), την εκπομπή του ραδιοφωνικού σταθμού (Βήμα FM) και των διαδικτυακών μέσων, καθώς θα πάψουν να χρηματοδοτούνται στοιχειώδεις ανάγκες. Παρά ταύτα, οι εργαζόμενοι σχεδιάζουν να επανέλθουν με νέο αίτημα.

Το μεσημέρι χθες, το Πρωτοδικείο Αθηνών έκανε δεκτά τα βασικά αιτήματα των τραπεζών, με προσωρινή διαταγή, έως τις 3 Μαρτίου -οπότε και θα εκδικαστεί η προσφυγή των τραπεζών για ένταξη του ΔΟΛ σε ειδική διαχείριση-, όχι όμως και των εργαζομένων. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση του Πρωτοδικείου:

1. Απαγορεύεται η άσκηση αγωγών, αιτήσεων ασφαλιστικών μέτρων και οι κατασχέσεις των εργαζομένων και των προμηθευτών του ΔΟΛ. Για όσες αγωγές ή αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων εκκρεμούν στη Δικαιοσύνη απαγορεύεται η εκδίκαση και η εκτέλεσή τους. Για το ίδιο διάστημα «παγώνουν» και οι αξιώσεις του Δημοσίου και των ασφαλιστικών ταμείων.

2. Απαγορεύεται η διάθεση οποιουδήποτε περιουσιακού στοιχείου του ΔΟΛ. Η διοίκηση δεν μπορεί να μεταβιβάσει τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Το αίτημα της εταιρείας, που συνυπέγραψαν οι εργαζόμενοι, να δημιουργηθεί ειδικός λογαριασμός στον οποίο θα κατατίθενται τα έσοδα και θα ικανοποιούνται στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες και καταβολή μισθών έναντι, προκειμένου να συνεχίσει τη λειτουργία της, δεν έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL