Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Ολομέτωπη επίθεση στους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης / Αποχρώσεις του μαύρου επιχειρεί να ρίξει η Ν.Δ. στην ΕΡΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ολομέτωπη επίθεση στους δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης / Αποχρώσεις του μαύρου επιχειρεί να ρίξει η Ν.Δ. στην ΕΡΤ

Υψώνει τους τόνους εναντίον της ΕΡΤ η Ν.Δ., ακολουθώντας την τακτική «χτυπάω το σαμάρι» προκειμένου να αμυνθεί απέναντι στις αλλεπάλληλες αποκαλύψεις που αφορούν τον Κυρ. Μητσοτάκη οι οποίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας. Τελευταία, τα μη δηλωθέντα περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας του κ. Μητσοτάκη στο Παρίσι και οι μπίζνες της συζύγου του.

Ήδη, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Ν.Δ. Γ. Κουμουτσάκος δεν συμμετείχε στο πάνελ της εκπομπής "Focus" της ΕΡΤ1 (για θέματα εξωτερικής πολιτικής) με το σκεπτικό ότι η ΕΡΤ «δεν εξασφαλίζει ατμόσφαιρα αντικειμενικής και νηφάλιας συζήτησης». Στην ίδια εκπομπή, παρεμβαίνοντας, ο Δ. Τζανακόπουλος σημείωσε την «επιχείρηση ελέγχου των ιδιωτικών ΜΜΕ από την πλευρά της Ν.Δ. προκειμένου να αποσιωπηθεί το θέμα του κ. Μητσοτάκη, κάτι που δεν κατάφερε με τη δημόσια τηλεόραση γι' αυτό και δημιούργησε αυτή την αντιπαράθεση». Όπως τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, «όταν η Ν.Δ. δεν μπορεί να ελέγξει τα μέσα ενημέρωσης, αποχωρεί από τη δημόσια συζήτηση».

Ο Ν. Παππάς, παρεμβαίνοντας στην ίδια εκπομπή, ζήτησε «να πέσουν οι τόνοι για τη δημόσια τηλεόραση» και κάλεσε τη Ν.Δ. «να αναγνωρίσει ότι η ΕΡΤ καλύπτει όλες τις απόψεις και όλα τα κόμματα». Συμπλήρωσε δε ότι «Η δημόσια τηλεόραση δεν έχει την πολυτέλεια να αποσιωπεί ειδήσεις, όπως έχουν οι ιδιωτικοί σταθμοί».

Να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με δηλώσεις του ίδιου του Γ. Κουμουτσάκου και του Μ. Λαζαρίδη, η απόφαση για αποχή από την εκπομπή ήταν προσωπική επιλογή του κ. Κουμουτσάκου και δεν αποτελεί θέση της Ν.Δ. η αποχώρησή της από τα πάνελ της δημόσιας τηλεόρασης.

Το σήμα έδωσε χθες στην εκπομπή της ΕΡΤ «Πρωινή Ζώνη» ο διευθυντής του γραφείου Τύπου της Ν.Δ. Μακάριος Λαζαρίδης. Σε οξύ ύφος, χαρακτήρισε τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ «πληρωμένα πιστόλια του Μεγάρου Μαξίμου» και υποστήριξε ότι η αναπαραγωγή του θέματος για τα ακίνητα Μητσοτάκη στο Παρίσι «θίγει την προσωπική ζωή του προέδρου της Ν.Δ». Παραπονέθηκε επίσης ότι η ΕΡΤ δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν να προηγείται η Ν.Δ., όμως «έχει χρόνο για την Ακριβοπούλου».

Απαντώντας στον κ. Λαζαρίδη, με ανακοίνωσή της η ΕΡΤ σημείωνε: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΧΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη Δημοκρατία». Ο ίδιος ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής από τη συχνότητα της δημόσιας τηλεόρασης σημείωνε: «Δεν είναι ο ρόλος μας να μεταβαλλόμαστε σε εθελοντές για μαστίγωμα» και πρόσθεσε ότι «Δεν πρόκειται να δεχθούμε προπηλακισμούς σε βάρος εργαζομένων μας».

Με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τη Ν.Δ. ότι «όχι μόνο δεν διαχωρίζει τη θέση της από τις χυδαιότητες, τις ύβρεις και τους εκβιασμούς που εξαπέλυσε ο κ. Λαζαρίδης εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ, αλλά προβαίνει και σε υποδείξεις για τους σχολιασμούς των δημοσιογράφων και για την επιλογή των παρουσιαστών. Τους ενοχλεί που κρίσιμα ζητήματα προβάλλονται από τη δημόσια συχνότητα, ενώ αποσιωπούνται πλήρως από τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς». Νωρίτερα, η Ν.Δ. με ανακοίνωση της έβαλε εναντίον της διοίκησης της ΕΡΤ και υπεραμυνόταν των εσωτερικών δημοσιογράφων, όταν η ίδια επί χρόνια προσλάμβανε στρατιές δημοσιογράφων εκτός ΕΡΤ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL