Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.3°C16.5°C
1 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
9.1°C12.6°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
13 °C
8.0°C12.7°C
1 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.4°C14.1°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
6 °C
5.9°C11.2°C
0 BF 93%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Σε ειδική διαχείριση ο ΔΟΛ... Η αίτηση υπαγωγής εκ μέρους των πιστωτριών τραπεζών του ΔΟΛ (Alpha, Eurobank, Πειραιώς, Εθνική) στη διαδικασία ειδικής διαχείρισης προσδιορίστηκε να συζητηθεί στις 3 Μαρτίου, ενώ η δικαστική απόφαση αναμένεται να εκδοθεί ένα μήνα μετά. Η προσφυγή για εκκαθάριση γίνεται από τις τράπεζες λόγω χρεών, όπως αναφέρεται, που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 170 στις τράπεζες. Για τη διαχείριση της εκκαθάρισης προτείνεται η ελεγκτική εταιρεία Grant Thornton, η οποία θα αναλάβει να εκποιήσει τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ, υλικά και άυλα, εν συνόλω ή ξεχωριστά. Ο τρόπος εκκαθάρισης, εάν δηλαδή θα πραγματοποιηθεί με την εταιρεία «εν λειτουργία» ή όχι, θα αποφασιστεί από τον διαχειριστή.

...και παγώνουν τα περιουσιακά του στοιχεία Την Τρίτη αναμένεται η απόφαση του δικαστηρίου στα ασφαλιστικά μέτρα που κατέθεσαν οι τράπεζες, ζητώντας τη λήψη προληπτικών μέτρων ώστε να προστατευθούν τα περιουσιακά στοιχεία του ΔΟΛ εν όψει της ειδικής διαχείρισης. Για το μεταβατικό διάστημα, ο ΔΟΛ ζητάει να εξασφαλιστεί μέρος των εσόδων της εταιρείας, κυρίως από τις πωλήσεις, προκειμένου να διοχετευθεί για λειτουργικές ανάγκες της εταιρείας (αγορά χαρτιού, λογαριασμούς, έναντι μισθοδοσίας κ.λπ.).

Οι εργαζόμενοι του ΔΟΛ συνεχίζουν να εργάζονται χωρίς αμοιβή, προκειμένου να μην χάσουν την αξία τους τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Τα οφειλόμενα αγγίζουν τους μισθούς επτά μηνών.

Σε κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων του Σταύρου Ψυχάρη, καθώς και στοιχείων που βρίσκονται εις χείρας τρίτων, μέχρι του ποσού των 49,3 εκατ. ευρώ προχωρά το Κέντρο Ελέγχου Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ). Η κίνηση του Δημοσίου έγινε ταυτόχρονα με κατάσχεση εις χείρας τρίτων εναντίον του ΔΟΛ για οφειλή στην Εφορία ύψους 1,2 εκατομμυρίου ευρώ. Επισημαίνεται ότι οι τράπεζες έχουν προσημειώσει και περιουσιακά στοιχεία της οικογένειας Ψυχάρη, τα οποία επίσης δεν θίγονται από τη συγκεκριμένη διαδικασία.

23 μήνες στον Κουρτάκη Ένοχο έκρινε το δικαστήριο τον εκδότη της εφημερίδας «Παραπολιτικά» Γιάννη Κουρτάκη, για το αδίκημα της εξύβρισης σε βάρος του Πάνου Καμμένου και της συκοφαντικής δυσφήμησης σε βάρος των ανηλίκων γιων του. Το αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας επέβαλε ποινή φυλάκισης 23 μήνες με τριετή αναστολή. Το αδίκημα τελέστηκε κατά τη διάρκεια εκπομπής στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM. Tο δικαστήριο αθώωσε τον διευθυντή σύνταξης Παναγιώτη Τζένο που συμμετείχε στην ίδια εκπομπή.

Το παράνομο εμπόριο στις «360ο» την Τετάρτη Το λαθρεμπόριο τσιγάρων και καπνού ξετυλίγεται στην εκπομπή «360ο» με τη Σοφία Παπαϊωάννου, την Τετάρτη, ώρα 23.50, από τον Alpha. Η εκπομπή παρακολουθεί επιχείρηση του Λιμενικού, το οποίο καταλαμβάνει πλοίο ανοικτά της Ιεράπετρας με λαθραία τσιγάρα, αξίας 2,2 εκατ. ευρώ. Λαθρέμπορος μιλάει στην κάμερα και αποκαλύπτει ότι κερδίζει 1.000 - 2.500 ευρώ για ένα κοντέινερ. Από το λαθρεμπόριο, το κράτος χάνει περί τα 670 εκατ. ευρώ τον χρόνο.

Έξι οι τηλεοπτικές άδειες; Άτυπη συνεδρίαση για την προώθηση της αδειοδότησης των τηλεοπτικών σταθμών, πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης. Λίγες μέρες πριν, το Συμβούλιο δέχθηκε επιστολή του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά, με την οποία ζητούσε να μάθει το χρονοδιάγραμμα για την αδειοδοτική διαδικασία, αλλά και τη διαμόρφωση γνώμης του οργάνου σχετικά με τον αριθμό των τηλεοπτικών αδειών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι χρονοδιάγραμμα δεν έχει σχηματιστεί ακόμη, ενώ, σε σχέση με τον αριθμό των αδειών, οι σκέψεις που διατυπώνονται είναι για έξι.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL