Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
20.7°C23.5°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.0°C20.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.6°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
20.7°C21.9°C
4 BF 30%
Να τερματιστεί η ανομία, να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο / Χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ζητεί ο Ν. Παππάς από το ΕΣΡ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Να τερματιστεί η ανομία, να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο / Χρονοδιάγραμμα για τις τηλεοπτικές άδειες ζητεί ο Ν. Παππάς από το ΕΣΡ

Αναλυτικό χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της αδειοδότησης των πανελλαδικών τηλεοπτικών σταθμών ζητεί από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης. Ο Νίκος Παππάς ζητεί από την Ανεξάρτητη Αρχή να συγκεκριμενοποιηθεί άμεσα ο χρόνος δημοσίευσης της προκήρυξης του διαγωνισμού, οι προθεσμίες υποβολής φακέλων των υποψηφίων, οι ενδεικτικές ημερομηνίες διενέργειας του διαγωνισμού και χορήγησης των αδειών.

Στην επιστολή του, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης υπογραμμίζει πλήθος αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνει αντισυνταγματική την επ’ αόριστον ανοχή του παράνομου καθεστώτος ίδρυσης και λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών, υπογραμμίζοντας ιδίως την απόφαση της Ολομέλειας 95/2017, η οποία έκρινε ότι είναι αντισυνταγματική «η παράταση του καθεστώτος λειτουργίας των τηλεοπτικών σταθμών επ’ αόριστον, χωρίς να έχουν προκηρυχθεί σχετικές διαγωνιστικές διαδικασίες και χωρίς θέσπιση εύλογης προθεσμίας ολοκληρώσεως της αδειοδοτήσεως των σταθμών αυτών», αφού προσβάλλει τις συνταγματικές αρχές του Κράτους Δικαίου και της Ισότητας.

Ο Νίκος Παππάς επισημαίνει επίσης ότι, σύμφωνα με τον νόμο, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης, απαιτείται η σύμφωνη γνώμη του ΕΣΡ α) για τον καθορισμό του αριθμού των δημοπρατούμενων αδειών και β) της τιμής εκκίνησής τους. Καλεί γι' αυτό το ΕΣΡ να προβεί άμεσα στην επεξεργασία των συγκεκριμένων ζητημάτων, προκειμένου να προχωρήσει ο διαγωνισμός.

«Η επίσπευση του διαγωνισμού κρίνεται επιτακτική προκειμένου αφενός να τερματιστεί άμεσα η μη σύννομη λειτουργία των τηλεοπτικών παρόχων περιεχομένου και αφετέρου να διασφαλιστούν έσοδα για το Δημόσιο κατά την τρέχουσα δύσκολη οικονομικά για τη χώρα συγκυρία» σημειώνει στην επιστολή του o Νίκος Παππάς.

Σημειώνεται ότι το ΕΣΡ έχει προγραμματίσει σύσκεψη σε ολομέλεια για αύριο Πέμπτη, με αποκλειστικό αντικείμενο τη δρομολόγηση της διαδικασίας των τηλεοπτικών αδειών. Σχετικά με τη γνωμοδότηση για τον αριθμό των αδειών, έχει ξεκινήσει διαδικασία δημόσιας διαβούλευσης με τα πολιτικά κόμματα, από τα οποία έχει ζητήσει τις απόψεις τους προ 20ημέρου. Μέχρι στιγμής έχουν απαντήσει το Ποτάμι και η Ν.Δ., αποφεύγουν ωστόσο να τοποθετηθούν ευθέως, σημειώνοντας ότι πρέπει να αξιοποιηθεί το σύνολο του τηλεοπτικού φάσματος.

Ρ. Σβίγκου: Οι άδειες δεν είναι απεριόριστες

Τη δική του πρόταση απέστειλε προχθές και ο ΣΥΡΙΖΑ, με επιστολή της Ράνιας Σβίγκου. Μιλώντας χθες στον σταθμό "Παραπολιτικά" η εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε τη σημασία θέσπισης χρονοδιαγράμματος από την πλευρά του ΕΣΡ και την ανάγκη να προχωρήσει η διαδικασία αδειοδότησης. Επανέλαβε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για την εκχώρηση τεσσάρων αδειών, όμως συμπλήρωσε: «Μπορούμε να είμαστε ανοιχτοί σε έναν οριακά μεγαλύτερο αριθμό αδειών, εφόσον αυτός ανταποκρίνεται σε μια ευρύτερη συναίνεση την οποία θα επιδιώξουν και τα υπόλοιπα κόμματα». Υπογράμμισε ότι οι άδειες δεν είναι απεριόριστες και ότι σε κάθε περίπτωση τα επιχειρηματικά σχήματα που θα δραστηριοποιηθούν θα πρέπει να είναι βιώσιμα. Η διαδικασία του διαγωνισμού και τα κριτήρια αδειοδότησης, όπως είπε, προβλέπονται από τον ισχύοντα νόμο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL