Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
9.6°C16.5°C
1 BF 70%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
9.2°C14.0°C
1 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.2°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.8°C12.7°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
7 °C
6.9°C10.1°C
0 BF 100%
ΜΜΕ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΜΜΕ

Απολύσεις στην "Καθημερινή" Σε τουλάχιστον τρεις απολύσεις προχώρησε η διοίκηση της εφημερίδας «Καθημερινή» παλαιών, ακόμα και ιστορικών στελεχών. Σύμφωνα με πληροφορίες, από την εφημερίδα απομακρύνθηκε ο δημοσιογράφος Δημήτρης Μπούρας, κριτικός κινηματογράφου για πολλά χρόνια. Επίσης ο Σωκράτης Τσιχλιάς, στέλεχος της εφημερίδας, καθώς είχε την ευθύνη των περιοδικών έως μέχρι πριν από λίγους μήνες. Πληροφορίες, που όμως δεν έχουν διασταυρωθεί, έκαναν λόγο και για την Ελένη Μπίστικα, ιστορική φυσιογνωμία στην "Καθημερινή", καθώς διατηρεί επί δεκαετίες τη στήλη "Σημειωματάριο" της δεύτερης σελίδας.

«Στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση λόγω της κριτικής που της ασκούν» διαπιστώνει η ΓΣΕΕ (μετά από παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ) Ιδιαίτερη ανησυχία εκδηλώνει η ΓΣΕΕ για «τις δραματικές εξελίξεις στον ΔΟΛ, το Mega και άλλα μέσα ενημέρωσης, σε βάρος των δημοσιογράφων», επισημαίνοντας την «εμφανή απειλή για την πολυφωνία και την ενημέρωση των πολιτών». Η ΓΣΕΕ και το εργατοϋπαλληλικό κίνημα στο σύνολό του εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στην ΕΣΗΕΑ, στους δημοσιογράφους και στους άλλους εργαζόμενους των μέσων ενημέρωσης που προστίθενται στη μεγάλη λίστα της εφιαλτικής ανεργίας στη χώρας μας.

Η ΓΣΕΕ διαπιστώνει επίσης «στοχοποίηση δημοσιογράφων από την κυβέρνηση λόγω της κριτικής που της ασκούν». Γι' αυτό επικαλείται «επισημάνσεις της Διεθνούς Ομοσπονδίας Δημοσιογράφων μετά τη δημόσια παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ». Η ΓΣΕΕ «όπως και η ΕΣΗΕΑ καλεί την κυβέρνηση, τις τράπεζες και όλες τις πολιτικές δυνάμεις να προχωρήσουν σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να συνεχιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία των μέσων μαζικής ενημέρωσης και κανείς άλλος εργαζόμενος να μην χάσει τη δουλειά του».

Ο Βασίλης Καραποστόλης στην ΕΡΤ1 Ο καθηγητής Πολιτισμού και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης Βασίλης Καραποστόλης, είναι καλεσμένος της Βίκυς Φλέσσα στην εκπομπή «Στα άκρα», την Παρασκευή, ώρα 23.15 από τη συχνότητα της ΕΡΤ1. Ο κ. Καραποστόλης -μεταξύ άλλων- απαντά στα εξής ερωτήματα: Γιατί αποκαρδιώνεται ο σύγχρονος άνθρωπος μπροστά στην παραμικρή δυσκολία; Πώς μπορεί να εμψυχωθεί; Τι σημαίνει θαρραλέα αντιμετώπιση του βίου μας; Πώς αντιδρά η ιδιοσυγκρασία του Έλληνα, όταν συναντά εμπόδια;

Χατζηνικολάου - Σρόιτερ στις ειδήσεις Υψηλή ήταν η τηλεθέαση του δελτίου ειδήσεων του AΝΤ-1 την περασμένη Δευτέρα, επίσημη πρώτη της «χρυσής μετεγγραφής», του Νίκου Χατζηνικολάου. Τα πρώτα στοιχεία από τη μάχη των 7.00 στο δελτίο ειδήσεων φέρνουν το δελτίο του AΝΤ-1 στο 24,3% μερίδιο τηλεθέασης, έναντι 17,6% του δελτίου του ανταγωνιστή Alpha με τον Αντώνη Σρόιτερ. Η μάχη είναι σκληρή, ο πόλεμος θα έχει διάρκεια.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL