Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Επιτροπή στην ΕΡΤ για τις μεταδόσεις της Χρυσής Αυγής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιτροπή στην ΕΡΤ για τις μεταδόσεις της Χρυσής Αυγής

Για τη μετάδοση ομιλίας του Μιχαλολιάκου την περασμένη Κυριακή κατηγορήθηκε η ΕΡΤ,  ότι δηλαδή μεταδίδει ρατσιστικό και ξενοφοβικό λόγο, κάτι που απαγορεύεται και από τον νόμο. Απαντώντας στις καταγγελίες ο πρόεδρος της ΕΡΤ Διονύσης Τσακνής, θύμισε την απάντηση του ΕΣΡ σε σχετικό ερώτημα:

Η ΕΡΤ υποχρεούται να τηρεί αφ’ ενός την αρχή της αναλογικής ισότητας για όλα τα κόμματα, αφ’ ετέρου να μην μεταδίδει εκδηλώσεις ρατσισμού και ξενοφοβίας. Νομικές έννοιες, όμως, όπως αναφέρει το ΕΣΡ που "δεν έχουν τύχει ακόμα νομολογιακής επεξεργασίας και εξειδίκευσης".

Ως εκ τούτου, σημειώνει ο Δ. Τσακνής, η διοίκηση της ΕΡΤ αποφασίζει: α) Οι ομιλίες στελεχών της Χρυσής Αυγής δεν θα μεταδίδονται ζωντανά. β) Συγκροτείται υπηρεσιακή επιτροπή, η οποία θα κρίνει κατά πόσον το υλικό των μαγνητοσκοπήσεων είναι μεταδόσιμο ή όχι.

"Για την ανεξαρτησία και την αδιάβλητη λειτουργία της επιτροπής εγγυώμαι ο ίδιος" συμπληρώνει πρόεδρος της ΕΡΤ.

Δημοσιογραφικό ερώτημα: Για τη μετάδοση της ομιλίας Μιχαλολιάκου έδωσε το πράσινο φως η εν λόγω επιτροπή; Διότι, εάν το έδωσε, τότε υπάρχει πρόβλημα. Εάν πάλι δεν έχει συγκροτηθεί η επιτροπή, θα πρέπει να συγκροτηθεί το συντομότερο δυνατόν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL