Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Στο αστυνομικό τμήμα από προχθές η Τατ. Στεφανίδου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο αστυνομικό τμήμα από προχθές η Τατ. Στεφανίδου

Σε... κοινό παρονομαστή του πολιτικού συστήματος αναδεικνύεται η Τατιάνα Στεφανίδου στην... antifa εκδοχή της, την οποία είχε τη δυνατότητα να εκφράσει καταγγέλλοντας την εισβολή του χρυσαυγίτη Λαγού στο σχολείο στο Πέραμα και στη συνέχεια μηνυόμενη από τον υπόδικο βουλευτή της Χ.Α. για συκοφαντική δυσφήμηση, συλλαμβανόμενη και οδηγούμενη στο αυτόφωρο, όπως προβλέπει ο νόμος.

Η κράτηση της τηλεπερσόνας στο αστυνομικό τμήμα προχθές το βράδυ αναδεικνύει τον αυταρχισμό του νόμου για τα αδικήματα διά του Τύπου -γνωστού και ως "τυποκτόνου νόμου", που προβλέπει αυτόφωρη διαδικασία- αλλά και την πρακτική της Δικαιοσύνης να ενεργοποιεί το αυτόφωρο μόνο μετά από αίτημα πολιτικών προσώπων, όπως εν προκειμένω ο ναζιστικής αντίληψης βουλευτής Λαγός.

Αν και ο αντιρατσισμός δεν έχει πολιτική ταυτότητα και μπορεί να κινείται σε όλη την κλίμακα, από τη Δεξιά έως την Άκρα Αριστερά, αξίζει να σημειωθεί ότι η τηλεπαρουσιάστρια έχει υιοθετήσει πλευρές της ατζέντας της Χ.Α., ιδίως στο παρελθόν, φιλοξενώντας τους «αγανακτισμένους κατοίκους» του Αγ. Παντελεήμονα.

Απευθυνόμενος στον Λαγό και τους ομοϊδεάτες του, ο ΣΥΡΙΖΑ προειδοποιεί ότι «η απόπειρά τους να αποτρέψουν το δικαίωμα των προσφύγων στη μόρφωση, όπως και η φίμωση των δημοσιογράφων δεν θα έχουν καμία τύχη. Ο φασισμός και ο ρατσισμός δεν έχουν θέση στην ελληνική κοινωνία».

Η Ν.Δ. σημειώνει πως «ο εκφοβισμός των εκπροσώπων των ΜΜΕ δεν πρόκειται να περάσει, πόσο μάλλον όταν προέρχεται από θρασύτατους υπόδικους εκφραστές της Χρυσής Αυγής».

Το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι «οι χρυσαυγίτες βουλευτές εξαντλούν τον δήθεν τσαμπουκά τους σε σχολεία και σε δημοσιογράφους» και συνδέει με «φασιστικές μεθόδους εκφοβισμού» όσους «ακολούθησαν πρόσφατα ίδιες τακτικές, όπως ο Καμμένος», οι οποίοι πρέπει «να δουν τον εαυτό τους στον καθρέφτη».

Το KKE μιλάει για ρατσιστικό παραλήρημα και τραμπουκισμό της Χ.Α. εναντίον δημοσιογράφων. «Την απάντηση δίνουν καθημερινά οι δεκάδες φορείς του εργατικού - λαϊκού κινήματος, της νεολαίας, που καταδικάζουν τις φασιστικές πρακτικές κι εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στους εγκλωβισμένους πρόσφυγες που βρίσκονται στην Ελλάδα».

Με tweet ο Στ. Θεοδωράκης καταδικάζει την «τραμπούκικη επίθεση στο σχολείο στο Πέραμα» και ζητάει “να αλλάξει ο αναχρονιστικός νόμος περί Τύπου, τον οποίο όλες οι κυβερνήσεις διατηρούν”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL