Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
Ο Βασίλης Μουλόπουλος στο τιμόνι του ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ο Βασίλης Μουλόπουλος στο τιμόνι του ΔΟΛ

Στο παραπέντε, λίγο πριν κηρυχθεί σε κατάσταση πτώχευσης από τις τράπεζες, ο ΔΟΛ προχώρησε σε αλλαγή στελεχικού δυναμικού, εντάσσοντας στο δυναμικό του τον Βασίλη Μουλόπουλο. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΔΟΛ, ο Βασίλης Μουλόπουλος αποδέχτηκε πρόταση της διοίκησης «να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ». Ο Βασίλης Μουλόπουλος είχε διατελέσει επί πολλά χρόνια διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα “Το Βήμα”, στη συνέχεια εξελέγη πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), ενώ είχε εκλεγεί και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. Μέχρι πρότινος ήταν πρόεδρος του Δ.Σ. της “Αυγής”.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Β. Μουλόπουλος πριν αναλάβει ζήτησε εγγυήσεις. Η μία ήταν η διασφάλιση των θέσεων εργασίας και η δεύτερη η συνέχιση της κυκλοφορίας των εφημερίδων και της λειτουργίας των άλλων δομών του ΔΟΛ. Η δήλωσή του είναι η εξής: «Η τριαντάχρονη θητεία μου στον ΔΟΛ και η φιλία μου με τους συναδέλφους με ώθησαν να αναμειχθώ στην προσπάθεια διάσωσης του οργανισμού και των ιστορικών του εφημερίδων».

Σχολιάζοντας, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου ανέφερε: «Είναι προσωπική επιλογή του Β. Μουλόπουλου και είναι απολύτως σεβαστή».

Η είδηση έφερε χθες πλήθος αντιδράσεων από στελέχη της αντιπολίτευσης, με κοινό παρανομαστή ότι «Ο ΔΟΛ ελέγχεται από τον ΣΥΡΙΖΑ». Αντιδράσεις που παριστάνουν πως ξεχνούν ότι, π.χ., ο κεντρικός σχολιαστής του ΣΚΑΪ Π. Καψής ήταν όχι μόνο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, αλλά είχε διατελέσει και υπουργός Τύπου επί κυβέρνησης Παπαδήμου. Παριστάνουν πως ξεχνούν επίσης ότι, π.χ., ο σημερινός διευθυντής ειδήσεων του ΑΝΤ1 Γ. Μιχελάκης υπήρξε βουλευτής Επικρατείας επί κυβέρνησης Σαμαρά, οπότε και διετέλεσε διαδοχικά εκπρόσωπος Τύπου και στη συνέχεια υπουργός Εσωτερικών. Γι’ αυτές τις θέσεις ευθύνης δεν ακούστηκε κουβέντα.

Παρά ταύτα, ο Ευ. Βενιζέλος δεν δίστασε να γράψει στο Facebook: «Μαθαίνουν τώρα όλοι τι σημαίνει πραγματικά διαπλοκή» και να συμπεράνει ότι υπάρχει πρόβλημα Δημοκρατίας, πολυφωνίας και διαφάνειας, καθώς διαπιστώνει «Την παράδοση των ιστορικών εφημερίδων του δημοκρατικού προοδευτικού χώρου στα χέρια της ωμής εξουσίας της αδίστακτης εθνικολαϊκιστικής Αριστεράς»! Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Στ. Θεοδωράκης από το Τwitter: «Στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ πέρασε ο ΔΟΛ: “Νέα”, “Βήμα” και ραδιόφωνο» και το τραβάει ακόμα περισσότερο: «Επόμενος στόχος το Mega».

Η ανακοίνωση του ΔΟΛ αναφέρει:

«Η διοίκηση του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη Α.Ε. εζήτησε χθες (σ.σ.: προχθές) από τον κ. Βασίλη Μουλόπουλο, ο οποίος διετέλεσε επί δύο δεκαετίες διευθυντής σύνταξης της εφημερίδας ‘Το Βήμα’ (απ’ όπου αποχώρησε όταν εξελέγη βουλευτής του Συνασπισμού της Αριστεράς), πρώην πρόεδρο της ΠΟΕΣΥ, να συμβάλει στην επίλυση των διαρθρωτικών και οικονομικών προβλημάτων του ΔΟΛ.

Ο κ. Μουλόπουλος αποδέχτηκε προθύμως την πρόταση».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL