Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.6°C18.8°C
2 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.0°C16.0°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.2°C17.1°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.5°C19.1°C
2 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 62%
Διαβούλευση ΕΣΡ για τον αριθρμό των αδειών και το ύψος του τιμήματος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαβούλευση ΕΣΡ για τον αριθρμό των αδειών και το ύψος του τιμήματος

Σε διαβούλευση με τους ενδιαφερόμενους φορείς σχεδιάζει να προχωρήσει το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, στην προοπτική νέας προκήρυξης των τηλεοπτικών αδειών, για την οποία, πάντως, σύμφωνα με την ενημέρωση του αντιπροέδρου Ρ. Μορώνη, «δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα».

Η διαβούλευση, σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση χθες, θα πραγματοποιηθεί για δύο επίμαχα θέματα, για τα οποία, σύμφωνα με τον νόμο, απαιτείται σύμφωνη γνώμη του Συμβουλίου: α) για τον αριθμό των εκχωρούμενων αδειών και β) για το ύψος του τιμήματος της άδειας εκπομπής.

Ήδη, οι επιστολές με τις οποίες ζητείται η γνώμη κομμάτων και φορέων είναι έτοιμες και πρόκειται να σταλούν στο επόμενο διάστημα, πλέον των κομμάτων, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), στην Ένωση Ιδιοκτητών Τηλεοπτικών Σταθμών Εθνικής Εμβέλειας (ΕΙΤΗΣΕΕ), σε ενώσεις παραγωγών οπτικοακουστικών έργων, σκηνοθετών, ενδεχομένως και στις ενώσεις των περιφερειακών σταθμών. Η συμμετοχή στον διάλογο θα γίνει με έγγραφη απάντηση των κομμάτων και των φορέων.

Η ανάγκη να δρομολογηθούν άμεσα οι διαδικασίες για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών συνομολογήθηκε χθες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα στο υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης μεταξύ του Νίκου Παππά και του προεδρείου του ΕΣΡ. Συζητήθηκε επίσης η εκ μέρους της κυβέρνησης υποστήριξη της Ανεξάρτητης Αρχής σε όλα τα επίπεδα υλικοτεχνικής και άλλης υποδομής. Στο πλαίσιο της ανασυγκρότησής του, το ΕΣΡ συντάσσει και νέο κανονισμό εσωτερικής λειτουργίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL