Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Κινητικότητα για τη διάσωση του ΔΟΛ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κινητικότητα για τη διάσωση του ΔΟΛ

Τον χρόνο που απομένει έως ότου προσφύγουν οι τράπεζες στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να ζητήσουν είτε την άμεση πτώχευση του ΔΟΛ είτε την εκκαθάριση εν λειτουργία, επιχειρούν να αξιοποιήσουν οι διοικούντες το συγκρότημα, ώστε να συνεχίσει τη λειτουργία του και να μην απαξιωθούν τα περιουσιακά του στοιχεία.

Σε αυτή την κατεύθυνση, υψηλής σπουδαιότητας είναι η χρηματοδότηση από τις τράπεζες, με μικρό κεφάλαιο, το οποίο θα προέρχεται από τις ίδιες τις εργασίες του ΔΟΛ, όπως είχε προτείνει προ ημερών ο διευθυντής του “Βήματος” Α. Καρακούσης: η δημιουργία ενός λογαριασμού στον οποίο θα μπορούσαν να κατατίθενται όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις, μέσω του πρακτορείου διανομής, θα βοηθούσε ώστε να αγοράζεται το χαρτί, να πληρώνονται τα εκτυπωτικά και να αμείβονται οι εργαζόμενοι, «έναντι» αμοιβής. Με τον τρόπο αυτόν μπορούν να διασωθούν θέσεις εργασίας καθώς θα επιβιώσουν τα μέσα και θα διατεθούν ενδεχομένως σε νέο αγοραστή.

Εν τω μεταξύ η δεινή θέση στην οποία έχει περιέλθει το συγκρότημα δίνει συνεχώς τροφή για νέους σωτήρες και από μηχανής θεούς. Μετά τους Μαρινάκη, Αλαφούζο, Μπόμπολα κ.ά., νέος επίδοξος επενδυτής εμφανίζεται στο διαδίκτυο ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης. Βασικό και κυρίαρχο ερώτημα, ωστόσο, παραμένει εάν ο όποιος επενδυτής είναι διατεθειμένος να αναλάβει τον ΔΟΛ με τα δάνεια και τις υποχρεώσεις του -που ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ- έστω και κουρεμένα.

Κίνηση με σημασία φαίνεται να είναι η απομάκρυνση του διευθυντή της εφημερίδας “Τα Νέα” Δ. Μητρόπουλου από τον Στ. Ψυχάρη για λόγους που δεν έχουν προς το παρόν διευκρινιστεί. Από το φύλλο της εφημερίδας χθες έλειπε και η στήλη του δημοσιογράφου Γ. Παπαχρήστου.

Στον σχεδιασμό της διοίκησης φαίνεται να συμφωνεί ένα μεγάλο μέρος εργαζομένων. Οι εκπρόσωποι προγραμματίζουν σειρά συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη και στελέχη της αντιπολίτευσης, αρχής γενομένης σήμερα με τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση. Παρά ταύτα ο αριθμός των εργαζομένων που προχωρούν στην κατάθεση ασφαλιστικών μέτρων αυξάνεται, ενώ από αρκετούς συζητείται και η διέξοδος της επίσχεσης εργασίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL