Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φέτος οι ευχές μέσω social media

Διπλασιάστηκε η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα της Cosmote

Το internet χρησιμοποίησαν οι κάτοχοι κινητών συσκευών για να ανταλλάξουν ευχές την περίοδο των γιορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, και όχι το δίκτυο τηλεφωνίας, πιθανώς σε μια προσπάθεια να μειώσουν το κόστος της αυξημένης ανάγκης για επικοινωνία κατά την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Cosmote, η κίνηση δεδομένων στα δίκτυα κινητής διπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι τις ημέρες των εορτών. Όπως ενημερώνει η Cosmote, το 48% του συνολικού όγκου των δεδομένων που μεταφέρθηκαν την περίοδο των εορτών διακινήθηκε μέσω των social media. Πιο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης αναδείχτηκε το Facebook, όπου η κίνηση αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου της συνολικής κίνησης του δικτύου. Εκτός από τα social media, σημαντικό μέρος των δεδομένων χρησιμοποιήθηκε για σερφάρισμα (21%) και Video Streaming (15%).

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία, η συνολική κίνηση data για το διάστημα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς (περίοδος 24.12.16 – 01.01.17) άγγιξε για πρώτη φορά το 1 PetaByte. Σημειώνεται ότι 1 PetaΒyte (1 τρισεκατομμύριο KiloΒytes) αντιστοιχεί στα δεδομένα που χωρούν σε 223.000 DVD ή σε 13 χρόνια προβολής video υψηλής ευκρίνειας (HD)!

Ειδικότερα, η κίνηση data μέσω των δικτύων Cosmote 4G και 4G+ πενταπλασιάστηκε σε σχέση με πέρυσι, καθώς οι χρήστες εκμεταλλεύονται τις δυνατότητες και τις υψηλές ταχύτητες των νέων δικτύων.

Α.Γ.Ν.

Δείτε όλα τα σχόλια