Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΕΡΤ: Υπηρεσίες και εφαρμογές για έξυπνες συσκευές και υβριδική τηλεόραση

Οι νέες τεχνολογικές υπηρεσίες και οι εφαρμογές της ΕΡΤ για έξυπνες συσκευές (Apps, iOS, Android) και υβριδική τηλεόραση (Smart Tv και HbbTV) παρουσιάστηκαν σήμερα σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον πολυχώρο Innovathens στην Τεχνόπολη.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο γενικός γραμματέας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης Λευτέρης Κρέτσος τόνισε ότι η ΕΡΤ πρωτοπορεί στις εξελίξεις μέσα από μια σημαντική προσπάθεια για την παροχή υπηρεσιών υβριδικής τηλεόρασης ελεύθερης λήψης. Όπως είπε χαρακτηριστικά, «αυτή η μορφή τηλεόρασης δεν υπάρχει στην Ελλάδα στον βαθμό που θα έπρεπε και χαίρομαι που η ΕΡΤ είναι πρωτοπόρα και σε αυτή τη διαδικασία, διότι η ΕΡΤ είναι ένα πολιτιστικό αντίβαρο και δεν μπορεί να υπάρχει μόνο με όρους τηλεθέασης».

«Στην ΕΡΤ υπάρχει ένας μεγάλος όγκος δουλειάς που παράγεται, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Αυτά που βλέπουμε σήμερα μας δικαιώνουν» είπε ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤ Α.Ε. Λάμπης Ταγματάρχης.

Ο γενικός διευθυντής Νέων Μέσων της ΕΡΤ Γιάννης Βουγιουκλάκης, αφού παρουσίασε το πολυδιάστατο περιεχόμενο του www.ert.gr και τους στόχους για το μέλλον, έδωσε μια πρόγευση των νέων smart υπηρεσιών και των δυνατοτήτων που αυτές προσφέρουν στον χρήστη. Όπως σημείωσε, ήδη οι smart TV που κυκλοφορούν στην αγορά εδώ και δύο χρόνια (δηλαδή οι συσκευές τηλεόρασης που συνδέονται με το internet) είναι σε θέση να παρέχουν πρόσβαση στις εφαρμογές της ΕΡΤ.

 

Δείτε όλα τα σχόλια