Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

ΜΜΕ

Στήριξη του ΕΣΡ από τον Νίκο Παππά Την πλήρη στήριξή του, αλλά και της κυβέρνησης, τόσο σε οικονομικό επίπεδο, όσο και σε επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού εξέφρασε ο Νίκος Παππάς σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο του ΕΣΡ Αθ. Κουτρομάνο και Ρ. Μορώνη. Σε πρώτη φάση, στη διάθεση του ΕΣΡ ετέθη η Υπηρεσία Παρακολούθησης και Αναζήτησης Ραδιοτηλεοπτικού Προγράμματος, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση. Η υπηρεσία παρέχει τη δυνατότητα πλήρους και ολοκληρωμένης παρακολούθησης και έρευνας του ραδιοτηλεοπτικού προγράμματος 12 τηλεοπτικών σταθμών με δυνατότητα διπλασιασμού, ενώ προσφέρει πρόσβαση τόσο στη ζωντανή ροή του προγράμματος (realtime), όσο και στο αρχείο (αναζήτηση με λέξεις - κλειδιά) όλο το 24ωρο.

Για τον τρόπο προβολής της Χρυσής Αυγής, έπειτα από ερώτημα της ΕΡΤ, καλείται να απαντήσει το ΕΣΡ και θα το κάνει, σύμφωνα με πληροφορίες, εντός της εβδομάδας. Τα μέλη του Συμβουλίου καλούνται να σταθμίσουν δύο αντικρουόμενα δικαιώματα: εάν υπερισχύει το δικαίωμα στον πλουραλισμό και στην προβολή όλων των απόψεων (ακόμα και των φασιστικών;), δηλαδή η υποχρέωση των σταθμών να παρουσιάζουν όλα τα κόμματα, ή εάν υπερισχύει το δικαίωμα να μην εκτίθενται οι πολίτες σε ρατσιστικό και μισαλλόδοξο λόγο. Η απόφαση του ΕΣΡ μπορεί να έχει τη μορφή Οδηγίας και ενδέχεται να ισχύει και για τους ιδιωτικούς σταθμούς.

Για το αίτημα της Alter Ego να εκπέμψει Μετά την άρνηση της Digea να μεταφέρει το σήμα τού υπό σύσταση νέου καναλιού του Ευ. Μαρινάκη, η εταιρεία ζητάει από το ΕΣΡ να έχει «ίση μεταχείριση» με τους υπόλοιπους μη αδειοδοτημένους τηλεοπτικούς σταθμούς. Θα δώσει (προσωρινή) άδεια εκπομπής το ΕΣΡ; Θα δώσει υπό προϋποθέσεις, όπως π.χ. η έγκριση προγράμματος; Ή θα απορρίψει το αίτημα, καθώς, όπως ορισμένοι υποστηρίζουν, χρειάζεται νομοθετική ρύθμιση;

Οι μισθοί φεύγουν, οι χορηγίες έρχονται Η απόφαση ελήφθη στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM και σημαίνει ότι εκπομπή κάνουν μόνοι οι δημοσιογράφοι και οι παραγωγοί που έχουν χορηγό. Δηλαδή, όσοι αμείβονται από κονδύλι που φέρνουν οι ίδιοι στον σταθμό. Το φαινόμενο της χορηγίας σε δημοσιογραφικές εκπομπές στο ραδιόφωνο δεν είναι νέο, είναι παλιό και έχει εντοπιστεί σε πολλούς σταθμούς, ακόμη και στον σταθμό του Δήμου Αθηναίων Αθήνα 9,84. Βεβαίως, το ότι είναι μια πρακτική συνηθισμένη δεν σημαίνει ότι όλα είναι καλά. Διότι έχω την εντύπωση ότι Χορηγία σε ενημερωτική εκπομπή δεν επιτρέπεται από τον νόμο. Λάθος θυμάμαι;

Η πιο μαύρη σελίδα στη δημοσιογραφία Δεν είναι μόνο ο Λοβέρδος, δεν είναι μόνο ο Χρυσοχοΐδης, δεν είναι μόνο το ΚΕΕΛΠΝΟ, δεν είναι μόνο ο εισαγγελέας. Πίσω από τον διασυρμό των οροθετικών γυναικών το 2012 -που όμοιό του δεν έχει δει η χώρα- βρίσκονται όλα τα ΜΜΕ (με ελάχιστες εξαιρέσεις). Με τους διευθυντές τους, τους αρχισυντάκτες τους, τους δημοσιογράφους τους, τους παρουσιαστές τους. Όλη αυτή η αλυσίδα επαγγελματιών ενημερώθηκε, διασταύρωσε, έκανε σύσκεψη και τελικά δημοσίευσε φωτογραφίες και ονόματα. Πρόκειται ίσως για το μεγαλύτερο ολίσθημα της δημοσιογραφίας στη χώρα, ίσως για την πιο μαύρη σελίδα στην ιστορία της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα. Ούτε ένας, ούτε μία δεν ζήτησε συγγνώμη. (Με αφορμή την αθώωση των γυναικών στο δικαστήριο).

Δικαίωση Κουρή από το ΣτΕ έπειτα από 35 χρόνια Τον μπαταχτσή εκδότη Κουρή που δεν ασφάλιζε τους δημοσιογράφους της «Αυριανής» και του «Φίλαθλου» στο ΙΚΑ πριν μπουν στην ΕΣΗΕΑ (οπότε δεν χρειαζόταν να καταβάλλει εργοδοτικές εισφορές χάρη στο αγγελιόσημο), τον θυμάμαι από παλιά. Και από τότε που ξεκίνησε την πρακτική δεν- ασφαλίζω- δεν - καταβάλω- εισφορές έχουν περάσει πάνω από 35 χρόνια. Ε, λοιπόν, ο Κουρής δικαιώθηκε. Από το ΣτΕ. Το οποίο ΣτΕ έκρινε ότι το δικαίωμα ασφάλισης των δημοσιογράφων (και διοικητικών του Τύπου) δεν μπορεί να εξαρτάται από τη συμμετοχή ή μη του εργαζόμενου στο σωματείο του, δηλαδή στην ΕΣΗΕΑ (και την ΕΠΗΕΑ). Η δικαίωση Κουρή, όμως, έχει και παρεπόμενα σύμφωνα με την Ένωση Εκδοτών (ΕΙΗΕΑ): α) αλλάζει το δικαίωμα ασφάλισης των μή μελών ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ και β) δημιουργεί δικαίωμα από τις εφημερίδες επιστροφής εισφορών που καταβλήθηκαν αχρεωστήτως στο παρελθόν.

Πιέσεις από τα χρέη στην Πήγασος Περικοπές πάσης φύσεως ανακοινώθηκαν στο συγκρότημα Πήγασος του Ομίλου Μπόμπολα (“Έθνος”, “Ημερησία”, “Goal News”). Οι απολύσεις προσωπικού θα φτάσουν τα 100 άτομα στο νέο έτος, ενώ οι μειώσεις αποδοχών, στις ήδη μειωμένες αποδοχές, θα κυμαίνονται στο 20%. Αυτά όλα χωρίς καμία δέσμευση για την καταβολή οφειλόμενων αποδοχών από τον Αύγουστο, δηλαδή τεσσάρων μηνών. Ο Όμιλος πιέζεται από χρέη στις τράπεζες που αγγίζουν τα 150 εκατ. ευρώ, την ώρα που ο ετήσιος τζίρος κινείται γύρω στα 45 εκατ.

Πιέσεις από τα χρέη και στον ΔΟΛ Παρόμοια είναι η κατάσταση που επικρατεί και στον ΔΟΛ, με χρέη περί τα 200 εκατ. ευρώ. Τεράστια η απογοήτευση των εργαζόμενων που ανέμεναν την καθυστερούμενη μισθοδοσία μηνός Αυγούστου, την οποία ουδέποτε είδαν στον λογαριασμό τους. Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ποσό δεσμεύτηκε από την Εθνική και την Alpha Bank έναντι εξυπηρέτησης δόσης δανείου.

Τον Ιανουάριο το πόρισμα της Εξεταστικής της Βουλής για τα δάνεια των ΜΜΕ Στις 19 Ιανουαρίου θα καταθέσει το πόρισμά της η Εξεταστική Επιτροπή για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ και των κομμάτων, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση της περασμένης Πέμπτης. Όλα τα κόμματα, πλην ΚΚΕ και Χ.Α. διαβεβαίωσαν ότι θα καταβάλλουν προσπάθεια για την έκδοση κοινού πορίσματος, ενώ οι διαφοροποιήσεις θα περιλαμβάνονται χωριστά με αστερίσκο.

 

Δείτε όλα τα σχόλια